Terug

Zorgorganisaties pakken met gezamenlijk scholingstraject de tekorten in de zorg aan

donderdag 05 maart 2020

Unieke samenwerking Patyna, Noorderbreedte, Thuiszorg Het Friese Land en ROC Friese Poort

Unieke samenwerking Patyna, Noorderbreedte, Thuiszorg Het Friese Land en ROC Friese Poort

We zijn trots op de unieke en innovatieve samenwerking tussen Patyna, Noorderbreedte, Thuiszorg Het Friese Land en ROC Friese Poort om de tekorten in de zorg aan te pakken. 24 Zij-instromers en doorstromers van deze drie zorgorganisaties worden door ROC Friese Poort gezamenlijk opgeleid tot Maatschappelijk Verzorgende IG mbo niveau 3. De studenten krijgen een dubbelkwalificatie en hebben straks 2 mbo-diploma’s op zak.

‘Gezien de huidige arbeidsmarkt is gezamenlijk opleiden de toekomst’, aldus Linda van Dijken, opleidingsmanager Zorg en Welzijn van ROC Friese Poort. “Op deze wijze komen werkgevers en werknemers tot een juiste match”.

De medewerkers volgen niet alleen gezamenlijk de opleiding, er wordt tijdens de studie ook van stage- en werkplek gewisseld. Hierdoor leren ze van elkaar en elkaars organisatie. “Een mooi initiatief”, benadrukt Linda. “Er wordt gedacht vanuit het aanvullen van elkaars organisaties om de tekorten in de zorg aan te pakken”. De medewerkers zijn dankzij hun opleiding straks goed in staat om de gewenste integratie tussen zorg en welzijn binnen hun eigen organisatie vorm te geven.

Klas unieke samenwerking

   noorderbreedte      thuiszorg Friese Land

     

  patyna logo

logo bo