Ouder(s)

Van het voortgezet onderwijs naar het mbo

Van het voortgezet onderwijs naar het middelbaar beroepsonderwijs is best spannend. Er komt heel wat op uw zoon of dochter af. Wist u dat u als ouder/verzorger één van de belangrijkste adviseurs bij het maken van de studiekeuze bent? Niet alleen voor uw zoon of dochter begint er een nieuw avontuur. Ook voor u als ouder. Graag ondersteunen wij u hierbij en maken wij u wegwijs in het mbo. We geven tips hoe u uw zoon/dochter kunt helpen bij de studiekeuze. 

Welke begeleiding krijgt mijn kind?

Wat doet ROC Friese Poort aan uitval?

Wat zijn de schoolkosten?

De rol van ouders

Kennismaken met het mbo door te doen!

Ieder schooljaar organiseren wij Beleefdagen. Afhankelijk van het vmbo-schooljaar kan uw zoon/dochter zicht aanmelden voor een sectororiëntatiedag, een doedag of een meeloopdag. Is uw kind tweedejaars vmbo’er en staat hij/zij op het punt een sector te kiezen? Of is uw kind derdejaars vmbo’er en al aan het rondkijken welke mbo­-opleidingen en scholen interes­sant zijn? Of staat hij/zij al op het punt een definitieve mbo­-op­leiding en school te kiezen in het vierde jaar van het vmbo? Om te helpen de juiste keuze te maken organiseren wij Beleefdagen. Tijdens Beleefdagen loopt uw zoon/dochter een dagje mee met een opleiding of doet hij/zij een activiteit die bij de opleiding past. 

Meer over de Beleefdagen

7 tips voor ouders

Wat vindt uw zoon/dochter leuk? Wat is zijn/haar passie? Waar is hij/zij goed in?  
Een mbo-opleiding kiezen is niet altijd even gemakkelijk. Veel jongeren weten zelf nog niet wat hen ècht interesseert en motiveert. Daarom is het ook zo belangrijk dat u uw zoon/dochter begeleidt in het keuzeproces. 
 

7 tips voor begeleiding in het studiekeuzeproces