Terug

Workshops voor de restauratie- en bouwbranche

dinsdag 27 november 2018

Bekijk voor een korte impressie van de workshops voor de restauratie- en bouwbranche voor professionals het filmpje of lees meer over het netwerken en kennis delen tijdens restauratieworkshops.

Logo EPI, FP, VRN
ROC Friese Poort heeft in samenwerking met Vereniging Restauratie Noord en EPI-kenniscentrum 2 series workshops ontwikkeld. Speciaal voor restauratieprofessionals zoals bijvoorbeeld uitvoerders, consulenten monumentenwacht, architecten en toezichthouders van gemeenten, start er op 18 oktober 2018 een serie van 5 workshops. Voor vakmensen en specialisten is er een serie van 6 workshops ontwikkeld, die start op 2 april 2019.

In het bevingsgebied wordt – vroeg of laat – gestart met het onderhouden en restaureren van monumenten met bevingsschade. Deze workshops zijn bedoeld om de kennis en kunde van professionals op dit gebied te verhogen te verhogen. Iedere workshop wordt georganiseerd op een locatie met een restauratieverhaal en toont vanuit de praktijk verschillende invalshoeken.

De volledige reeks voor professionals bestaat uit de workshops:

  • Samenwerking in de aardbevingsbestendige bouw
  • BIM (Building Information Modelling) in een restauratieproject
  • Historische verkenning en historisch onderzoek
  • Uitwerken van een restauratie ontwerp
  • Begeleiden van restauraties en onderhoud

De eerste workshop ‘Samenwerking in de aardbevingsbestendige bouw’ werd gehouden op donderdag 18 oktober van 19.30- 21.30 in een versterkte hoeve in de provincie. Met praktische voorbeelden, toegepast op deze locatie, betrekt Jan Notebomer (directeur Notebomers Bouwgroep) je zowel bij de techniek als bij het proces van restauratie. Je krijgt begrip voor de rollen van alle partijen die betrokken zijn bij onderhoud en restauratie, zoals aannemers, gemeenten, architecten of monumentenzorg.

Het is niet meer mogelijk om aan te melden voor de Workshops voor de restauratie- en bouwbranche. Heb je interesse in de workshops? Neem dan contact op met EPI Kenniscentrum via info@epi-kenniscentrum.org of telefoonnummer 050-799 9910.

Bekijk voor een korte impressie van de workshops voor de restauratie- en bouwbranche voor professionals het filmpje of lees meer over het netwerken en kennis delen tijdens restauratieworkshops.