Winnaars Bijzonder Verhaal

Binnen de STAR Awards is Bijzonder Verhaal een unieke categorie. Ieder jaar zijn we trots op onze STARS en zeker op onze Bijzondere Verhalen. Lees hieronder alles over de winnaars Brian, Janna en Yusuf! 

P.s Er hoeft niet gestemd te worden. 

Yusuf Kemal Öztürk 
Opleiding: Software Developer 
Vestiging: Sneek 

‘Een modelstudent die doorgaat waar anderen stoppen en geen genoegen neemt met middelmatig werk.’ Zo wordt Yusuf door een van zijn docenten beschreven. De lat ligt hoog bij hem. Een echte perfectionist, maar wel iemand die ook tijd neemt voor de leuke dingen in het leven. Hij doet ook vaak mee aan buitenschoolse activiteiten, internationale projecten en hij werkt mee aan optredens van de schoolband. Een bezige jongeman die overal waar hij komt een verpletterende indruk achterlaat. Inmiddels heeft hij ook al een baan aangeboden gekregen op zijn stageplaats. Je krijgt nog meer waardering voor zijn prestaties als je de achtergrond van Yusuf kent. In slechts 2,5 jaar heeft hij zich het Nederlands eigen gemaakt en is hij geworteld in de Nederlandse samenleving.  

Bekijk de video!

Janna Keizer 
Opleiding: Startcollege Entree  
Vestiging: Leeuwarden/Dokkum

Deze 18-jarige student begon met een proefplaatsing bij Startcollege Entree. Zij volgde haar onderwijs tot dat moment bij de Monoliet, een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Inmiddels staat ze officieel ingeschreven bij ROC Friese Poort en waarschijnlijk vervolgt ze Startcollege Entree met een niveau 3 opleiding. Een bijzondere prestatie, want toen Janna begon bij ROC Friese Poort was ze drie maanden daarvoor al moeder geworden van een dochter. Toch liet Janna zich niet door slaaptekort of zorgen weerhouden om vrijwel altijd aanwezig te zijn en er vol voor te gaan. Tussen de lessen door werd er gekolfd en ging ze ook nog een dag in de week naar haar stage. Janna is keihard aan het werk voor het volgen van een goede opleiding om haar dochter en zichzelf een mooie toekomst te kunnen bieden. Een van haar docenten noemt Janna een geweldige moeder en een geweldige student.

Bekijk de video!

Brian Huitema 
Opleiding: Constructiewerker 
Vestiging: Emmeloord/Urk

Dat je als kind op de basisschool dom wordt genoemd, zelfs door de meester, gaat je niet in de koude kleren zitten. Dat doet iets met je. Het overkwam Brian. Hij werd ongelooflijk onzeker en zijn ouders brachten hem naar een andere basisschool. Na deze basisschool ging Brian naar het Praktijkonderwijs en maakte kennis met het vak Metaal/techniek. Daar wilde hij wel verder mee. Hij ging naar Startcollege Entree waar Werktuigbouwkunde/ lassen zijn favoriete vak werd. Na Entree ging hij verder met Constructiewerker, niveau 2. Een BBL-traject met twee dagen school en drie dagen werk. Inmiddels is Brian de beste van zijn klas. Zijn klasgenoten hebben ongelooflijk veel bewondering voor hem. Hij weet veel, is altijd op tijd en aanwezig en loopt voorop met zowel praktijk als theorie. Brian is opgebloeid tot een zelfverzekerde jongen, hij zit goed in zijn vel en glundert van oor tot oor! 

Bekijk de video!