Terug

Voor alles ambassadeur

woensdag 15 juli 2020

Door de jaren heen is ROC Friese Poort verwend geweest met uitzonderlijke ambassadeurs. Studente Linh Ngo is daar een van. Altijd paraat om te helpen tijdens Beleefdagen en Open Dagen, een social media takeover of om een campagnevideo op te nemen.

Door de jaren heen is ROC Friese Poort verwend geweest met uitzonderlijke ambassadeurs. Studente Linh Ngo is daar een van. Altijd paraat om te helpen tijdens Beleefdagen en Open Dagen, een social media takeover of om een campagnevideo op te nemen. Tijdens de online STAR Awards op donderdag 4 juni droeg zij de titel: Ambassadeur van het jaar ROC Friese Poort over aan Naomi Bisschop. Aan de vooravond van de zomervakantie spreken zij met elkaar in Leeuwarden over het ambassadeurschap.

Naomi en Linh ontmoeten elkaar in de Prinsentuin. Terwijl we op Naomi wachten, zij maakt nog een examen, vertelt Linh over de hoogtepunten van het ambassadeurschap. “De nationale opening van het mbo-schooljaar was echt heel vet. Daar waren allemaal beleidsmakers aanwezig om over de kracht van het mbo te praten. Daarnaast vond ik het heel erg leuk om bekende Nederlanders als Rico Verhoeven, Jan Versteegh en Pip Pellens te ontmoeten,”.

Linh Ngo

Linh Ngo - 19 jaar - Drachten - Verkoper (cum laude behaald) Verkoopspecialist (behaald) Manager retail (geplande einddatum 2021) - Hoopt later: Docent te worden, Engels of Bedrijfseconomie. 

Examen

“Sorry dat ik zo laat ben, waar staan jullie?” aan de telefoon is de kersverse ambassadeur van het jaar Naomi Bisschop. Even later begroet Naomi ons enigszins buitenadem. “Ik stond natuurlijk weer aan de verkeerde kant van het park, verontschuldigt Naomi zich. Gelukkig ging haar examen goed.

Nog een jaar ROC Friese Poort

Naomi was van plan om komend schooljaar naar het hbo te gaan en Bedrijfskunde te studeren, maar besloot dat nog even uit te stellen om ambassadeur voor het mbo te kunnen zijn. “Toen ik hoorde dat ik was verkozen tot Ambassadeur van het jaar voor ROC Friese Poort heb ik mij gelijk weer ingeschreven voor een andere opleiding. Ik ben benieuwd naar dit avontuur. Na de vakantie start ik met de opleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, niveau 4.” Linh gaat volgend schooljaar haar derde mbo-diploma halen en blijft zo ook verbonden aan ROC Friese Poort.

Naomi Bisschop

Naomi Bisschop - 20 jaar - Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen - Leeuwarden - Hoopt later: Een gezinshuis te hebben, “Dan ben je altijd aan het werk, maar het lijkt me zo waardevol.”

Haal adem!

“Wat het ambassadeurschap mij persoonlijk gebracht heeft is dat ik zelfverzekerder ben geworden en dat ik mijzelf beter heb leren presenteren. Veel dingen, zoals de startbijeenkomst met alle ambassadeurs vond ik eerst maar ongemakkelijk,” bekent Linh. Naomi valt direct in “Dat hoop ik ook uit het ambassadeurschap te halen. Ik vind het allemaal maar spannend. Dat vond ik in de voorbereiding van de STAR Awards al, je komt op de foto en er wordt een video van je gemaakt. Toen ik live in de uitzending van de STAR Award verkiezing zat, kreeg ik een spraakbericht van mijn moeder: ‘Haal adem!’ Mijn moeder ging helemaal stuk op de bank, maar ik was zó zenuwachtig. Dit interview en de foto’s vind ik stiekem ook wel wat ongemakkelijk, bekent Naomi.”

De fotograaf stelt haar gerust en begint over de afsluitende foto als zomergroet aan alle collega’s. Na deze serie foto’s is het tijd om afscheid te nemen in de zonnige Prinsentuin van Leeuwarden. “De volgende keer kom ik op tijd hoor,” lacht Naomi haar tanden bloot.

 

 

Pakken Aan

Ook na dit interview zullen Linh en Naomi elkaar nog treffen. Linh is gevraagd voor de stuurgroep van Dit is mbo en blijft zo verbonden aan de online challenge: Mbo’ers Pakken Aan. Aan dit programma doen alle ambassadeurs van de mbo-scholen in Nederland mee. Door de coronacrisis is dit evenement verschoven. De startbijeenkomst voor alle ambassadeurs vindt in januari 2021 plaats. Op 17 mei is de traditionele afsluiting het ambassadeursgala in Theater Orpheus in Apeldoorn.

Linh en Naomi