Webinar CanMEDS

Webinar voor volwassenen en op maat voor bedrijven
Webinar CanMEDS

De CanMEDS worden gebruikt om de verschillende rollen die zorgprofessionals vervullen te beschrijven. Wil jij meer weten over de CanMEDS en de betekenis hiervan in jouw beroepsuitoefening? Dan is dit webinar echt wat voor jou!

Duur
2 uren
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Online/zelfstudie
Lesmoment
middag
Kosten
Scholingskosten € 45,00
Eerstvolgende startdatum
nader te bepalen Online/zelfstudie

De beroepen van verpleegkundige en verzorgende worden beschreven in zeven competentiegebieden, gebaseerd op de systematiek van de CanMEDS (Canadian Medical Education Directions for Specialists). Kern van de beroepsuitoefening is de verpleegkundige of verzorgende in de rol van zorgverlener. De andere zeven competentiegebieden zijn verbonden aan deze centrale rol. Ze zijn landelijk vastgesteld en maken onderdeel uit van het beroepsprofiel.

Stages

Inhoud

In dit webinar maak je op een interactieve manier kennis met de CanMEDS. Je ontvangt tijdens het webinar het handboek voor de CanMEDS rollen. Aan de hand van casuïstiek oefen je met het gebruik hiervan. Zo kun je op een methodische manier een situatie/casus analyseren en word je je in dialoog met anderen meer bewust van taken en verantwoordelijkheden op verschillende niveaus. Ook krijg je handvatten om de studenten in de organisatie beter te begeleiden en te beoordelen vanuit de CanMEDS rollen. Na dit webinar:

  • heb je kennis van de CanMEDS rollen en kun je deze toepassen op een cliënt gerichte situatie
  • kun je aan de hand van de CanMEDS rollen reflecteren op je eigen (leer)ontwikkeling
  • heb je inzicht in je eigen taken, rollen en verantwoordelijkheden en ben je je ervan bewust wat de betekenis is voor de samenwerking in het team
  • kun je op basis van deze kennis vanuit de CanMEDS rollen de studenten binnen de organisatie passend begeleiden  

Geaccrediteerd door kwaliteitsregister V&VN.

Studielast

Studieduur2 uren
Lesmomentmiddag

Bij een webinar voor een organisatie wordt het lesmoment in samenspraak met de organisatie bepaald. Maatwerk is mogelijk.

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Na afloop van het webinar ontvang je een bewijs van deelname van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen

Kosten

Scholingskosten€ 45,00
Prijs (bij betaling 1x)€ 45,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.