Zorg & Welzijn

Risicovolle- en voorbehouden handelingen - nascholing voor werkenden

Maatwerktraject voor volwassenen

Volgens de wet BIG mogen alleen bekwame beroepsbeoefenaren risicovolle- en voorbehouden handelingen uitvoeren. Als zorgprofessional onderhoud je daarom je vaardigheden. Door middel van deze nascholing verdiep je je in de theorie rond verpleegtechnische handelingen en worden je vaardigheden onder begeleiding van een docent getraind en getoetst. 

Stages

Zorg

Inhoud

Tijdens de cursus leer je verpleegtechnische vaardigheden op een verantwoorde manier uit te voeren in je eigen beroepspraktijk. Door middel van deze nascholing verdiep je je in de theorie rond verpleegtechnische handelingen en worden je vaardigheden onder begeleiding van een docent getraind en getoetst. Voorafgaand aan de cursus verdiep je je in de theorie door middel van een reader en/of e-learning. Tijdens de contacturen oefen en toets je de verpleegtechnische vaardigheden. In overleg kan deze cursus ook op locatie van een instelling of organisatie (in company) gegeven worden en kunnen de te scholen handelingen worden aangepast naar de behoefte van de organisatie. Deze cursus is geaccrediteerd door Register Zorgprofessionals en Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V met 9 accreditatie punten.

QR

Je krijgt de volgende Vakken

  • op verschillende manieren toedienen van medicijnen en medicatieveiligheid
  • wondverzorging, met name het beheersen van zwachteltechnieken en verbanden aanleggen
  • injectie geven (subcutaan, intramusculair en met insulinepen)
  • stoma-zorg

Studielast

Studieduur3 dagdelen
Leeruren9 lesuren (3 dagen)
Lesmomentin overleg met de organisatie

Toelating

Je kan deelnemen aan deze cursus wanneer je werkzaam bent in de sector Zorg en Welzijn en regelmatig de genoemde handelingen in de beroepspraktijk verricht. De opleiding start bij voldoende deelname. De inschrijving sluit 14 dagen voor de startdatum.

Examen

Er vindt een toetsing van de geoefende vaardigheden plaats. De Vilans protocollen zijn daarbij leidend.

Diploma

Je ontvangt een bewijs van deelname van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen en eventueel een registratiekaart individuele bevoegdheid.

Kosten

Scholingskostenmaatwerk
Totaalprijs (bij betaling ineens)maatwerk
BTWvrijgesteld

Startdata

Leeuwarden in overleg
In-company in overleg

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66