Zorg & Welzijn
Volwassenen

Risicovolle- en voorbehouden handelingen - nascholing voor werkenden

Maatwerktraject voor volwassenen

Wil jij je vaardigheden risicovolle- en voorbehouden handelingen onderhouden? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Tijdens de cursus leer je verpleegtechnische vaardigheden op een verantwoorde manier uit te voeren in je eigen beroepspraktijk. Door middel van deze nascholing verdiep je je in de theorie rond verpleegtechnische handelingen en worden je vaardigheden onder begeleiding van een docent getraind en getoetst. Voorafgaand aan de cursus verdiep je je in de theorie door middel van een reader en/of e-learning. Tijdens de contacturen oefen en toets je de verpleegtechnische vaardigheden. In overleg kan deze cursus ook op locatie van een instelling of organisatie (incompany) gegeven worden en kunnen de te scholen handelingen worden aangepast naar de behoefte van de organisatie. Deze cursus is geaccrediteerd door Register Zorgprofessionals en Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V met 9 accreditatie punten.

QR

Duur
3 avonden
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Incompany
Lesmoment
avond
Kosten
Scholingskosten maatwerk
Eerstvolgende startdatum
Incompany incompany (in overleg)

Vakken

  • op verschillende manieren toedienen van medicijnen en medicatieveiligheid
  • wondverzorging, met name het beheersen van zwachteltechnieken en verbanden aanleggen
  • injectie geven (subcutaan, intramusculair en met insulinepen)
  • stoma-zorg

Studielast

Studieduur3 dagdelen
Leeruren9 lesuren (3 dagen)
Lesmomentin overleg met de organisatie

Toelating

Je kan deelnemen aan deze cursus wanneer je werkzaam bent in de sector Zorg en Welzijn en regelmatig de genoemde handelingen in de beroepspraktijk verricht. De opleiding start bij voldoende deelname. De inschrijving sluit 14 dagen voor de startdatum.

Examen

Er vindt een toetsing van de geoefende vaardigheden plaats. De Vilans protocollen zijn daarbij leidend.

Diploma

Je ontvangt een bewijs van deelname van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen en eventueel een registratiekaart individuele bevoegdheid.

Startdata

Incompany
incompany (in overleg) Inschrijven

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

De nominale studieduur van een mbo-opleiding op niveau 2 is een jaar en niveau 3 is twee jaar. De nominale studieduur van een mbo-opleiding op niveau 4 is drie jaar. Op individuele basis is versnellen op basis van vooropleiding en/of werkervaring mogelijk. Dit komt aan de orde tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek.

Over het algemeen worden alle opleidingen Zorg en Welzijn overdag gegeven. Incidenteel kan het voorkomen dat een opleiding in de Zorg en Welzijn deels in de avonduren wordt gegeven.

Er is geen leeftijdsgrens aan werken in de zorg. Voor een baan in de zorg ben je nooit te oud. Veel zorgvragers vinden een ‘ervaren’ medewerker juist prettig. Wel moet je lichamelijke gezondheid het toelaten om te werken in de zorg.