Zorg en welzijn

Helpende plus K0905

Voor volwassenen
Helpende plus K0905

Heb jij het diploma helpende zorg en welzijn (niveau 2) en wil jij je bekwamen in verzorgende vaardigheden die in het werkveld veel gevraagd worden? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Duur
8 of 10 dagdelen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Drachten In-company Leeuwarden Sneek
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten Afhankelijk van keuze

Door de ontwikkelingen in de gezondheidszorg is de zorgvraag van cliënten vaak complexer geworden en kan je als Helpende zorg en welzijn iets extra’s goed gebruiken. Als Helpende plus werk je volgens protocollen die bijvoorbeeld een rol spelen bij het verzamelen van gegevens via het meten van de pols en temperatuur, het toedienen van medicatie, het druppelen van ogen, oren of neus van de cliënt en het aan- en uittrekken van steunkousen.

Stages

Inhoud

Tijdens de cursus verbreed jij je basiskennis over verscheidene aandoeningen. Je leert medicatie toe te dienen, observatiegegevens verzamelen en de eenvoudige verzorgende handelingen volgens protocol uitvoeren.  Als voorbereiding op de contacturen verdiep je je in de theorie, o.a. via e-learning. Tijdens de lesdagen oefen en toets je de vaardigheden en is er ruimte voor verdieping op de theorie. Wanneer je deze cursus hebt afgerond, ben je beter toegerust voor het verlenen van deze complexere zorg. Je bent daardoor breder inzetbaar.

De scholing kan ook op locatie van een instelling of organisatie worden gegeven (in-company). In overleg kunnen vaardigheden of competenties aan de lesstof worden toegevoegd.

Dit is een keuzedeel. Hiermee vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. Keuzedelen zijn ook geschikt voor bijscholing van werknemers. Meer informatie over dit keuzedeel.

Studielast

 Helpende plus met stageHelpende plus zonder stage
Studieduur10 dagdelen verdeeld over 20 weken8 dagdelen en 8 uren e-learning verdeeld over 9 weken
Leeruren3 klokuren (1 dag) en circa 4 uur zelfstudie3 klokuren of 6 klokuren per dag en 3 modules zelfstandige e-learning, sommige dagdelen worden aaneengesloten gegeven
Stage/werkcirca 8 uur per weekniet van toepassing
Lesmomentnader te bepalen, schoolvakanties vrijdinsdag van 9.15 - 12.15 uur of van 9.15 - 16.00 uur, schoolvakanties vrij

Toelating

Je kan deelnemen aan deze cursus wanneer je werkzaam bent als helpende niveau 2 en een relevante werkplek hebt. Daarnaast is het van belang dat je digitale basisvaardigheden op orde zijn en je beschikt over een computer waarop je de e-learning modules kunt volgen. De cursus start bij voldoende deelname en kan worden samengevoegd met een andere vestiging.

Examen

De cursus wordt geëxamineerd door middel van een gedragsbeoordeling, die zowel in de praktijk als op school plaatsvinden.

Stage / werkplek

Helpende plus met stage 
Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je het keuzedeel en het examen met voldoende resultaat afsluit ontvang je een mbo-certificaat. Dit certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO.

Kosten

ScholingskostenAfhankelijk van keuze
Totaalprijs (bij betaling ineens)Afhankelijk van keuze
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66