Zorg en welzijn
Volwassenen

Helpende plus

Voor volwassenen

Crebo K1296

Heb jij het diploma helpende zorg en welzijn (of vergelijkbaar) en wil jij je bekwamen in verzorgende vaardigheden die in het werkveld veel gevraagd worden? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Dit opleidingstraject is onderdeel van de ROC Friese Poort certificatencarrousel. 
In de praktijk betekent dit dat je je eigen opleidingstraject volgt en dat je in een doorloopgroep (maximaal 14 deelnemers) komt waar het mogelijk is dat deelnemers verschillende opleidingstrajecten volgen. Deelnemers kunnen starten op diverse momenten en stromen uit wanneer hun traject afgerond is. Je ontvangt theorie- en praktijktraining, je doet aan zelfstudie en e-learning en daar waar mogelijk leer je met mede-studenten. Natuurlijk ontvang je ook persoonlijke begeleiding en coaching

Liever een maatwerktraject voor je organisatie? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Met 
het keuzedeel Helpende Plus, waarvoor je een officieel landelijk erkend certificaat ontvangt, maak je de eerste opstap als helpende naar verzorgende. Je kan en mag méér en dat maakt je interessant voor werkgevers. Een echte plus op je diploma en op je werkzaamheden als helpende. Na deze opleiding kun je bijvoorbeeld bloeddruk en temperatuur meten, de pols tellen, medicatie toedienen, wonden verzorgen en steunkousen aantrekken. Je kunt veranderingen bij de cliënt signaleren en daar goed mee omgaan en handelen in acute situaties. Je weet waartoe je bevoegd bent en wanneer je de deskundigheid van anderen moet inroepen. Door deze opleiding vergroot jouw inzetbaarheid als Helpende. 

Op de opleidingsdagen verdiep je je in de theorie en oefen/toets je jouw vaardigheden in een skillslab. Vervolgens worden zoveel mogelijk vaardigheden in de praktijk getoetst middels het praktijkexamen.

Dit is een MBO-certificaat. Hiermee vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. Meer weten over dit mbo-certificaat? Kijk op SBB Helpende Plus 

Duur
10 weken
Leerweg
Keuzedeel, Cursus / training
Locatie(s)
Incompany, Leeuwarden, Lelystad
Lesmoment
ochtend, middag, zelfstudie (e-learning)
Kosten
Scholingskosten Starttarief (2x5 weken) € 1.070,00
Eerstvolgende startdatum
Selecteer jouw Z&W-leslocatie leslocatie Leeuwarden (september 2023)

Studielast

Studieduur      10 weken, inclusief examinering 
Leeruren3,5 klokuren, 10 lesdagen (1dagdeel per week) en circa 3 uur zelfstudie per week
Stage/ werkCirca 8 uur per week
LesmomentLesdag (n.t.b.), schoolvakanties vrij

Toelating

Er zijn meerdere startmomenten per jaar, vraag naar de mogelijkheden. Je kan deelnemen aan deze cursus wanneer je werkzaam bent als helpende niveau 2. Daarnaast is het van belang dat je digitale basisvaardigheden op orde zijn en je beschikt over een computer waarop je de e-learning modules kunt volgen.

Examen

De cursus wordt geëxamineerd door middel van een gedragsbeoordeling en een skills examen (zowel in de praktijk als op school).

Stage/werkplek

Stage/werkplek

Relevante werkplek, minimaal 8 uur per week

Diploma

Als je het keuzedeel en het examen met voldoende resultaat afsluit ontvang je een mbo-certificaat. Dit certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO.

Kosten

ScholingskostenStarttarief (2x5 weken) € 1.070,00
Lesmateriaalexclusief
Verbruiksmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Prijs (bij betaling 1x)Starttarief € 1.070,00
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostencirca € 40,00

In de certificatencarrousel wordt gewerkt met een abonnement. Een abonnementsperiode bestaat uit 5 lesweken. Het starttarief bestaat uit 2 periodes van 5 lesweken (=10 lesweken), daarna wordt per 5 weken het abonnement verlengd.

Abonnement van 5 weken € 535,00 Starttarief 2x5weken € 1.070,00

Bijkomende kosten betreft (afhankelijk van advies en keuze): € 40,00 Licentie FP-campus

Het is ook mogelijk gebruik te maken van de beschikbare leermiddelen binnen jouw organisatie (mits beschikbaar gesteld door jouw werkgever), dan zijn er geen bijkomende kosten voor de leermiddelen. In het telefonische intakegesprek worden de leermiddelen met je besproken.

Startdata

Selecteer jouw Z&W-leslocatie
leslocatie Leeuwarden (september 2023) Inschrijven
Selecteer jouw Z&W-leslocatie
leslocatie Lelystad (maart/april 2023) Inschrijven
Selecteer jouw Z&W-leslocatie
leslocatie Lelystad (september 2023) Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Je hebt een erkende stage of werkplek nodig om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Het verschilt per opleiding of je die zelf moet zoeken of dat ROC Friese Poort je helpt bij het zoeken van een stageplaats. Dit staat bij de opleidingsinformatie beschreven onder het kopje ‘Stage/werkplek’. De stage of werkplek moet voor de start van de opleiding geregeld zijn. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Bekijk ons opleidingsaanbod voor Zorg & Welzijn hier.

Je hebt een erkende stage of werkplek nodig om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Deze stage of werkplek zoek je zelf en moet voor de start van de opleiding geregeld zijn. Het vinden van een geschikte stage of werkplek is lastiger geworden. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden. Op StagemarktZorgpleinnoord en Flever vind je een overzicht van vacatures en werkplekken.

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Een mbo-opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Met het keuzedeel kan de student zich verbreden of verdiepen. Keuzedelen zijn ook geschikt voor bijscholing van werknemers. Je sluit dan een arbeidsmarktrelevant keuzedeel af met een mbo-certificaat of een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen (afhankelijk van het keuzedeel).

Keuzedelen

In het basisdeel van je opleiding leg je een stevig fundament. Met het profieldeel geef je een specifieke, beroepsgerichte invulling aan je opleiding. Binnen het keuzedeel kies je zelf onderwerpen waardoor jij je kennis en vaardigheden verbreedt en/of verdiept. Je vergroot hiermee je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. De drie delen zijn verplicht en moeten afgerond zijn om een diploma te krijgen. De profiel- en keuzedelen van jouw opleiding bespreken we tijdens het kennismakingsgesprek.