Volwassenen

Testen, toetsen en examens

Voor volwassenen
Groepsfoto

Testen, toetsen en examens

Wil je inzicht krijgen in je capaciteiten, interesses of je toekomstmogelijkheden onderzoeken? Twijfel je eraan welke mbo- of hbo-opleiding je zou kunnen gaan volgen? Onze verschillende testen geven je inzicht in jezelf en helpen je verder op weg. Wil je kennis en vaardigheden in kaart brengen en erkennen? EVC biedt uitkomst.

Je kunt ook bij ons terecht voor diverse examens.

Opleidingen en cursussen

De testen en toetsen geven je inzicht in je toekomstmogelijkheden op de arbeidsmarkt en helpen je een beroep te kiezen dat bij je past.

MBO-opleidingen

MBO-opleidingen

In deze richting bieden we binnen het volwassenenonderwijs momenteel geen mbo-opleidingen aan.

Brancheopleidingen en cursussen

Agenda

Agenda

email-document

Schrijf je in voor de nieuwsbrief volwassenenonderwijs

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

  • Een startkwalificatie is een diploma havo, vwo, mbo niveau 2 of hoger. 

  • Als je je hebt aangemeld voor een mbo-opleiding bij ROC Friese Poort, word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden de toelatingseisen met je besproken. Wanneer blijkt dat je niet voldoet aan de toelatingseisen, dan wordt er een toelatingsonderzoek ingezet. Dit kan een toets zijn om je competenties, capaciteiten, geschiktheid en/of niveau te bepalen, waardoor toelating tot de gewenste opleiding alsnog mogelijk wordt. Je krijgt hiervan een rapportage. Er worden geen kosten bij je in rekening gebracht voor de intake en een eventueel toelatingsonderzoek. Wanneer je niet door het toelatingsonderzoek komt, ben je aangewezen op de entreeopleiding.

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Wil je je capaciteiten inzichtelijk maken? Twijfel je of je het niveau van een mbo-opleiding wel aan kunt? Dan kun je een capaciteitentest doen. Het gaat hierbij om enkele testen. Van de uitslagen wordt een rapportage opgesteld met een conclusie of advies. Deze conclusie wordt met je besproken.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon
058-233 99 66

Adviesgesprek aanvragen