Centrum Fijnmechanica
Volwassenen
i Dit scholingstraject komt in aanmerking voor STAP-budget. Check of jij in aanmerking komt voor de aanvraag en meld je dan eerst bij ons aan. Vink in de laatste stap van je aanmelding bij subsidie STAP-budget aan. Je ontvangt na je aanmeldingsbevestiging van ons een STAP-aanmeldbewijs. Daarmee vraag je in het betreffende tijdvak STAP-budget aan. Met STAP-budget

Tekening lezen in de metaal

Voor volwassenen

Krijg je werkinstructie via tekeningen, maar je bent nog niet voldoende vaardig om aan de hand van de tekening zelfstandig aan het werk te gaan? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Tijdens deze cursus leer je zelfstandig tekeningen lezen en interpreteren en je technische inzicht vergroten. Je verdiept je onder andere in projectmethoden, meetkundige constructies en maataanduiding.

Duur
2 dagen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Drachten
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten € 625,00
Eerstvolgende startdatum
Drachten nader te bepalen

Vakken

  • projecties
  • aanzichten
  • lijnsoorten
  • bemating
  • maattoleranties
  • tekening
  • maat lezen
  • tekening lezen / oefeningen

Studielast

Studieduur2 dagen
Leeruren16 lesuren (2 dagen van 08.30 tot 16.15 uur)
Lesmomentn.t.b.

Toelating

Je dient minimaal te beschikken over mbo-werk- en denkniveau 2. De cursus start bij voldoende deelname. De cursus kan ook in-company worden verzorgd.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat afrondt, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Startdata

Drachten
nader te bepalen Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 201,00 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

Meer informatie vind je in ons financieel reglement.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Open Dag voor alle opleidingen

Vrijdag 27 januari 2023
15.00 - 20.00 uur
Alle locaties

Zaterdag 28 januari 2023
09.30 - 12.30 uur
Alleen locatie Urk

Infodag voor alle opleidingen

Woensdag 15 maart 2023
16.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 7 juni 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 30 augustus 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Beleefdagen

Oktober 2022 - maart 2023
Alle locaties