Tekening lezen in de metaal

Voor volwassenen
Tekening lezen in de metaal

Krijg je werkinstructie via tekeningen, maar je bent nog niet voldoende vaardig om aan de hand van de tekening zelfstandig aan het werk te gaan? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Duur
2 dagen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Drachten
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten € 595,00
Eerstvolgende startdatum
18-05-2021 Drachten

Werktekeningen worden gebruikt in veel sectoren, met name in de werktuigbouwkunde. Samen met de werkinstructie geeft de tekening een compleet beeld van het werk dat moet worden gedaan. De vakman kan daarmee zonder mondelinge toelichting aan de slag.

Stages

Inhoud

Tijdens deze cursus leer je zelfstandig tekeningen lezen en interpreteren en je technische inzicht vergroten. Je verdiept je onder andere in projectmethoden, meetkundige constructies en maataanduiding.

Je krijgt de volgende Vakken

 • projecties
 • aanzichten
 • lijnsoorten
 • bemating
 • maattoleranties
 • tekening
 • maat lezen
 • tekening lezen / oefeningen

Studielast

Studieduur2 dagen
Leeruren16 lesuren (2 dagen)
Lesmomentafhankelijk van startmoment

Toelating

Je dient minimaal te beschikken over mbo-werk- en denkniveau 2. De cursus start bij voldoende deelname. De cursus kan ook in-company worden verzorgd.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat afrondt, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskosten€ 595,00
Lesmateriaalinclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 595,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

 • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 201,00 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

  Meer informatie vind je in ons financieel reglement.

 • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.