Techniek
Volwassenen
i Dit scholingstraject komt in aanmerking voor STAP-budget. Check of jij in aanmerking komt voor de aanvraag en meld je dan eerst bij ons aan. Vink in de laatste stap van je aanmelding bij subsidie STAP-budget aan. Je ontvangt na je aanmeldingsbevestiging van ons een STAP-aanmeldbewijs. Daarmee vraag je in het betreffende tijdvak STAP-budget aan. Met STAP-budget

SolidWorks basis

Voor volwassenen

Ben jij tekenaar, constructeur of ontwerper en wil je met een 3D-CAD-systeem werken? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Tijdens de cursus leer je omgaan met SolidWorks en optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van dit programma. Je gaat aan de slag met oefeningen die zijn afgestemd op de praktijk. Je leert alle 3D-tekencommando’s en na afloop van de cursus kun je een tekening maken met een logische opbouwstructuur.

Duur
10 dagdelen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Sneek
Lesmoment
ochtend, middag, avond
Kosten
Scholingskosten € 1.525,00
Eerstvolgende startdatum
Sneek nader te bepalen

Vakken

  • inleiding SolidWorks
  • schetsvoorwaarden en bewerkingen
  • modelleren/tekenen
  • werktekening/maatvoering
  • exploded view
  • samenstellingen
  • automatisch genereren van een materiaalstaat
  • tekenvaardigheid

Studielast

Studieduur10 dagdelen
Leeruren3 lesuren (1 dag) en circa 2 uur zelfstudie per week
LesmomentSneek: maandag van 18.30 - 21.30 uur, schoolvakanties vrij

In Sneek start de cursus elke 10 weken. De cursus start bij voldoende deelname en kan worden samengevoegd met een andere vestiging.

Toelating

Je kunt deelnemen aan deze cursus als je minimaal een vmbo-diploma hebt en over voldoende kennis van de Nederlandse taal en Windows beschikt. Om het maximale rendement uit je cursus te halen, raden wij je aan de docent aan het begin van de opleiding een korte CV te overhandigen met daarin je vooropleiding, vanuit welke bedrijfstak je afkomstig bent, korte omschrijving van je CAD-ervaring, doel van de opleiding en je e-mailadres. De docent kan dan de cursus zo veel mogelijk aan je persoonlijke situatie aanpassen.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Startdata

Sneek
nader te bepalen Inschrijven

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Welk tekenprogramma het meest geschikt is, hangt af van waarmee je werkt of wilt gaan werken. AutoCAD is het meest verkochte CAD-programma. Het programma is omvangrijk en complex. Solid Works is een 3D-tekenprogramma van Autodesk. Dit programma is in het gebruik eenvoudiger dan AutoCAD.

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 201,00 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

Meer informatie vind je in ons financieel reglement.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.