Techniek

SolidWorks basis

Voor volwassenen

SolidWorks is een 3D-tekenprogramma. Dit 3D-CAD (Computer Aided Drafting)-programma sluit uitstekend aan op het veelgebruikte AutoCAD en andere 3D-tekenprogramma’s als Inventor. Het programma is eenvoudiger in gebruik dan AutoCAD. Daarnaast biedt SolidWorks diverse andere voordelen. Zo heb je geen prototypes meer nodig, kun je vroegtijdig ontwerpfouten ontdekken en wordt de productietijd aanzienlijk verkort door de toepassing van CAD/CAM.

Stages

Techniek

Inhoud

Tijdens de cursus leer je omgaan met SolidWorks en optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van dit programma. Je gaat aan de slag met oefeningen die zijn afgestemd op de praktijk. Je leert alle 3D-tekencommando’s en na afloop van de cursus kun je een tekening maken met een logische opbouwstructuur.

Je krijgt de volgende Vakken

  • inleiding SolidWorks
  • schetsvoorwaarden en bewerkingen
  • modelleren/tekenen
  • werktekening/maatvoering
  • exploded view
  • samenstellingen
  • automatisch genereren van een materiaalstaat
  • tekenvaardigheid

Studielast

Studieduur10 dagdelen
Leeruren3 lesuren (1 dag) en circa 2 uur zelfstudie per week
LesmomentSneek: maandag van 18.30 - 21.30 uur, schoolvakanties vrij
Drachten: vrijdag van 15.20 - 19.10 uur, schoolvakanties vrij

In Sneek start de cursus elke 10 weken. De cursus start bij voldoende deelname en kan worden samengevoegd met een andere vestiging.

Toelating

Je kunt deelnemen aan deze cursus als je minimaal een vmbo-diploma hebt en over voldoende kennis van de Nederlandse taal en Windows beschikt. Om het maximale rendement uit je cursus te halen, raden wij je aan de docent aan het begin van de opleiding een korte CV te overhandigen met daarin je vooropleiding, vanuit welke bedrijfstak je afkomstig bent, korte omschrijving van je CAD-ervaring, doel van de opleiding en je e-mailadres. De docent kan dan de cursus zo veel mogelijk aan je persoonlijke situatie aanpassen.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskosten€ 875,00
Lesmateriaalinclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 875,00
BTWvrijgesteld

Ja kunt in termijnen betalen.

Startdata

Sneek in overleg
Emmeloord in overleg
Drachten in overleg

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66