Techniek

Operator C MBO 4

Voor volwassenen
Operator C MBO 4
Crebo 25303

Wil jij diverse ingewikkelde apparaten, machines en installaties bedienen? Grijp je in of stuur je bij als er iets dreigt mis te gaan? En wil jij leidinggeven aan een team operators? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
2 jaar
Niveau
4
Locatie(s)
Drachten Incompany
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten € 1.500,00
Eerstvolgende startdatum
op elk moment Drachten

Je werkt zelfstandig in ploeg- of teamverband. Je bent verantwoordelijk voor je eigen werk, de veiligheid van derden en eventueel voor het werk van anderen. Je bent een specialist met eventueel coördinerende taken.

Stages

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je alles over techniek, beheersing en onderhoud van processen. Ook leer je over veiligheid, milieu, communicatie en organisatie.

Studielast

Studieduur2 jaar
Leeruren5 lesuren (1 dag) en circa 5 uur zelfstudie per week
Stage/werkcirca 16 uur per week (610 uur per jaar)
Lesmomentvrijdag, schoolvakanties vrij

Je gaat naar school en je doet werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Toelating

Minimaal diploma lbo, vbo, vmbo, mavo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma, een overgangsbewijs naar 4 havo of een mbo-diploma niveau 2 of 3. Soms wordt een instaptoets afgenomen om te bepalen of je voldoende kennis hebt van Nederlands, Engels en rekenen. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan adviseren we je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden. Je kunt in overleg wekelijks starten.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel Loopbaan en burgerschap.

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Operator C op niveau 4.

Werken

Je werkt in bedrijven die behoren tot de voedings- en genotmiddelenindustrie, textiel- en lederindustrie, papierindustrie, grafische industrie, chemische industrie, rubber- en kunststofindustrie, basismetaalindustrie, metaalproductenindustrie, machine-industrie, elektrotechnische industrie etc. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Doorleren

Met een niveau 4 diploma kun je doorstromen naar het hbo. Denk hierbij aan de opleiding Technische Bedrijfskunde.

Kosten

 BBL
Scholingskosten€ 1.500,00
Lesmateriaalexclusief
Verbruiksmateriaalexclusief
Examenkosteninclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 1.500,00
BTWvrijgesteld
BBL

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Na het intakegesprek ontvang je een offerte. Je kunt in termijnen betalen. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor het lesmateriaal, zoals boeken, dat je dient aan te schaffen. 

Meer over kosten in het mbo

Startdata

BBL

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66