Montage en onderhoud (niveau 3 en 4)

Scholingstraject voor volwassenen
Montage en onderhoud (niveau 3 en 4)

Wil jij apparaten/machines samenstellen uit onderdelen op basis van tekeningen en gedetailleerde aanwijzingen? Ze pas maken, afstellen en controleren of alles goed werkt? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Duur
2 jaar (of 10 weken per module)
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Sneek
Lesmoment
avond
Kosten
Scholingskosten € 2.250,00
Eerstvolgende startdatum
afhankelijk van keuze Startmoment

De cursus Montage en Onderhoud bestaat uit de modules PneumatiekHydrauliekPLC-besturingEnergiesystemen en Onderhoud. De cursus is een onderdeel van de opleiding Eerste monteur service en onderhoud werktuigbouw niveau 3 en Technicus Engineering niveau 4. Het certificaat kan je gebruiken als opstap naar deze volledige mbo-diploma. De cursus bestaat uit verschillende modules die je los kunt volgen. Je volgt dus alleen de onderdelen die voor jou interessant zijn. De cursus heeft als doel dat je kennis en praktische vaardigheden op doet om te kunnen werken in de werktuigbouwkunde in de montage en onderhoud.

Stages

Inhoud

De gehele cursus duurt 2 jaar. Je kunt je ook aanmelden van één of meerdere modules. Elke module bestaat uit 1 lesavond per week gedurende 20 weken. Je houdt je bezig met een breed pakket aan taken dat varieert van de ontwikkeling tot en met de onderhoud en verkoop van producten en systemen. Daarbij hoort ook het voorbereiden en begeleiden van productiewerk. Het kan werk betreffen op een of meer van de werkgebieden werktuigbouwkunde, elektrotechniek, mechatronica en installatietechniek.

Studielast

Studieduur:2 jaar of 10 weken per module
Leeruren4 lesuren (1 dag) en circa 4 uur zelfstudie per week
Lesmoment:dinsdag van 18.30 tot 21.30 uur, schoolvakanties vrij

Je kunt in overleg wekelijks starten.

Toelating

Voor deze cursus hoef je niet te voldoen aan minimale instroomeisen.

Examen

De cursus heeft geen afsluitend examen.

Diploma

Wanneer je alle onderdelen goed hebt doorlopen ontvang je het certificaat Montage en Onderhoud van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskosten€ 2.250,00
Lesmateriaalinclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 2.250,00
BTWvrijgesteld

Wanneer je de gehele opleiding volgt (alle modules) betreffen de scholingskosten een prijs per opleidingsjaar. Het is mogelijk in termijnen te betalen.

Scholingskosten Pneumatiek
Scholingskosten Hydrauliek
Scholingskosten PLC-besturing
Scholingskosten Energiesystemen
Scholingskosten Onderhoud

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.