MIG/MAG lassen

Voor volwassenen
MIG/MAG lassen

Wil je je bekwamen in de diverse lasposities van MIG/MAG lassen? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
20 avonden
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Drachten, Emmeloord, Leeuwarden
Lesmoment
avond
Kosten
Scholingskosten afhankelijk van niveau
Eerstvolgende startdatum
afhankelijk van keuze Startmoment

MIG/MAG-lassen is mede door de processnelheid een van de meest gebruikte lasmethodes. Het MIG/MAG lassen kan zowel handmatig, semi-automatisch als volledig door een lasrobot worden uitgevoerd. MIG/MAG lassen niveau 1 is een basisopleiding voor de beginnende lassers die met MIG/MAG lassen een plaat tot 10 mm moeten verwerken. Met niveau 2 leer je lassen in horizontale, horizontale/verticale, verticale positie en lassen boven het hoofd. Tijdens de cursus niveau 3 leer je lassen in alle posities. Wil je je nog meer verdiepen in plaatlassen of plaat- en pijplassen in alle lasposities, dit leer je tijdens niveau 4 plaat of plaat/pijp.

Stages

Inhoud

MIG/MAG lassen niveau 1:
Tijdens het praktijkgedeelte leer je staande en liggende hoeklassen met een a-hoogte van 3 mm te lassen, grotere a-hoogte in meerdere lagen uit te voeren en onder de hand tweezijdig een I-las te maken.

MIG/MAG lassen niveau 2:
Tijdens het praktijkgedeelte leer je hoeklassen in verschillende posities en met verschillende a-hoogten in ongelegeerd stalen plaat van 10 mm. Ook wordt de V-las in horizontale en verticale positie van 4 en 12 mm gelast.

MIG/MAG lassen niveau 3:
Tijdens het praktijkgedeelte leer je hoeklassen in verschillende posities en met verschillende a-hoogten in ongelegeerd stalen plaat en verschillende diktes. Ook wordt de V-las in horizontale en verticale positie van 4 en 12 mm gelast.

MIG/MAG lassen niveau 4 Plaat:
Tijdens het praktijkgedeelte leer je hoeklassen en plaatlassen in de wanddiktes 5, 6, 6.3 en 10 mm bij een pijpdiameter van 101,6 en 114,23 mm. Ook omvat de cursus hoek-, V- en K-lassen in plaatdiktes 10, 12 en 20 mm.

MIG/MAG lassen niveau 4 Plaat/Pijp:
Tijdens het praktijkgedeelte leer je hoeklassen en plaat-/pijplassen in de wanddiktes 5, 6, 6.3 en 10 mm bij een pijpdiameter van 101,6 en 114,23 mm. Ook omvat de cursus hoek-, V- en K-lassen in plaatdiktes 10, 12 en 20 mm.

Ben je beginnende lasser en/of heb je nog geen diploma? Meld je dan aan voor het eerste niveau. Heb je enige ervaring of zelfs al één of meerdere lasdiploma’s? Kies hieronder het niveau dat bij je past! Twijfel je over het niveau? Maak dan een afspraak voor een proeflas door dit in het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier te vermelden.

Studielast

Studieduur20 avonden
Leeruren3 lesuren (1 dag)
LesmomentDrachten: maandag en woensdag 18.30 – 21.30 uur
Emmeloord: maandag 18.00 – 21.00 uur
Leeuwarden: dinsdag 18.30 – 21.30 uur

De bovenstaande studieduur, leeruren en lesmoment gelden voor alle niveaus. 

Toelating

  • MIG/MAG-lassen niveau 1: enige ervaring met metaalbewerken of lassen en minimaal twee jaar voortgezet onderwijs of beschikt over een vergelijkbaar niveau.
  • MIG/MAG-lassen niveau 2: NIL-diploma MIG/MAG lassen niveau 1 is gewenst.
  • MIG/MAG-lassen niveau 3: NIL-diploma MIG/MAG lassen niveau 2 is gewenst.
  • MIG/MAG-lassen niveau 4 Plaat: NIL-diploma MIG/MAG assen niveau 3 is gewenst.
  • MIG/MAG-lassen niveau 4 Plaat/Pijp: NIL-diploma MIG/MAG lassen niveau 3 is gewenst.

Examen

Alle MIG/MAG-lassen cursussen worden afgesloten met een landelijk erkend NIL examen van Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Diploma

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat afrondt, ontvang je het branche-erkende diploma MIG/MAG-Lassen niveau 1, 2, 3 of 4 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

NIL logo

 

Kosten

Scholingskostenafhankelijk van niveau
Totaalprijs (bij betaling ineens)afhankelijk van niveau
BTWvrijgesteld

Bekijk de modules voor de afzonderlijke niveauprijzen en losse modules. Het is mogelijk om in termijnen te betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66