CNC programmeren Siemens Shopmill

Voor volwassenen

Frezen wordt gedaan door middel van een frees die een bewerking uitvoert op een product. Het product zelf zit in een klem en de frees beweegt zich in verschillende posities om het product de gewenste vorm te geven. Een belangrijk verschil tussen frezen en draaien is dus dat bij frezen het product niet beweegt, bij draaien beweegt het product wel omdat het in met de klem ronddraait. Bij frezen draait alleen het gereedschap. Er zijn verschillende soorten freesbanken: verticale,  horizontale en universele freesbanken. Met frezen kunnen zeer uiteenlopende bewerkingen worden uitgevoerd op een product. Zo kunnen met een frees sleuven worden aangebracht, gaten, kamers of eilanden. Je moet hiervoor de freesbank goed instellen en het juiste gereedschap in de machine plaatsen.

Stages

Inhoud

Je gaat aan de slag met theorie en praktijk. Je krijgt een inleiding en overzicht van de functionaliteiten van ShopMill. Je leert programmacycli, uitruim cycli en de ingave en bewerken van willekeurige werkstukcontouren.

Je krijgt de volgende Vakken

  • inleiding en overzicht van de functionaliteit van ShopMill
  • programma-opbouw, -wijzigen, -test en grafische simulatie
  • gereedschapskeuze, -wissel en -correcties
  • programmacycli: boren, tappen, schroefdraadfrezen, gatenpatronen, frezen en vlakken en uitsparingen
  • kamers en sleuven frezen
  • ingave en bewerken van willekeurige werkstukcontouren
  • uitruimcycli
  • alarmen en meldingen

Studielast

Studieduur5 dagen
Leeruren40 uren (5 dagen)
Lesmomentin overleg

Toelating

Je dient minimaal te beschikken over mbo-werk- en denkniveau 2. De opleiding start bij voldoende deelname. In overleg kan het traject ook in-company worden uitgevoerd.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Wanneer je een module met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskosten€ 1.825,00
Lesmateriaalinclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 1.825,00
BTWvrijgesteld

Totaalprijs is inclusief koffie/thee en lunch.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.