Besturingstechniek

Voor volwassenen
Besturingstechniek

Ben je nieuwsgierig naar hoe een machine of installatie in elkaar zit en werkt, wil je kennismaken met besturingstechniek of wil je je verder bekwamen. Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Duur
10 weken
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Emmeloord, Sneek
Lesmoment
avond
Kosten
Scholingskosten € 1.775,00
Eerstvolgende startdatum
op elk moment Emmeloord

In de besturingstechniek werk je met geautomatiseerde apparaten, waarbij PLC's van belang zijn.

Stages

Inhoud

Tijdens deze cursus leer je over PLC's, hoe een machine of installatie in elkaar zit en de werking er van.

Je krijgt de volgende Vakken

 • basisinleiding, relais, PLC NO/NC en s/as talstelsel, Karnaugh
 • schema's, structuren, vervolg sensoren en actuatoren
 • PLC hardware, software
 • bussystemen en HMI

Studielast

Studieduur10 weken
Leeruren3 lesuren (1 dag) per week 
Lesmomentmaandag van 18.10 - 20.40 uur

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen. Je kunt in overleg wekelijks starten.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Kosten

Scholingskosten€ 1.775,00
Lesmateriaalinclusief
Verbruiksmateriaalinclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 1.775,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • De nominale studieduur van een mbo-opleiding op niveau 2 is een jaar en niveau 3 is twee jaar. De nominale studieduur van een mbo-opleiding op niveau 4 is drie jaar. Op individuele basis is versnellen op basis van vooropleiding en/of werkervaring mogelijk. Dit komt aan de orde tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek.

 • Als ROC Friese Poort vinden we het belangrijk dat je je als student aanmeldt voor een opleiding die bij je past. Daarom nodigen wij je na je aanmelding uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek leren we elkaar beter kennen en horen we graag wat jouw interesses en ambities zijn en waarom jij voor deze opleiding hebt gekozen. 
  Wanneer je niet naar het kennismakingsgesprek komt en geen vervangende afspraak maakt, vervalt jouw recht op plaatsing. Er zijn geen kosten verbonden aan het kennismakingsgesprek.

 • Wanneer je een opleiding volgt en je kind naar de opvang gaat, heb je misschien recht op kinderopvangtoeslag. Dat ontvang je elke maand als voorschot. Hoeveel je krijgt hangt af van de gegevens die jij doorgeeft over hoe je situatie er dat jaar naar verwachting uitziet. Bijvoorbeeld hoeveel opvanguren je maandelijks nodig denkt te hebben. Verandert er iets in je situatie, dan heeft dat ook invloed op je maandelijkse toeslag.
  Belastingdienst/Toeslagen geeft 5 tips om ervoor te zorgen dat je de kinderopvangtoeslag ontvangt waar je recht op hebt. Bekijk de tips.

   

 • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 201,00 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

  Meer informatie vind je in ons financieel reglement.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.