VVE
Volwassenen

Pedagogiek en Onderwijs

Wil je aan de slag of verder in de Pedagogiek & Onderwijs? Dan heb verschillende soorten scholingsmogelijkheden, die aansluiten op de huidige praktijk. Er zijn steeds meer vernieuwingen binnen het onderwijs, kinderopvang en jeugdzorg die zorgen voor een andere benadering van pedagogisch professionals. De populariteit van de kinderopvang is aanzienlijk gestegen, denk aan de groei van Integrale Kind Centra en het aanbieden van passend onderwijs. 

Als pedagogisch werker werk je meestal met een groepje kinderen. Dat kan in een kindercentrum, in de kinderopvang of peuterspeelzaal. Maar ook in een integraal kindcentrum en/of in het onderwijs (basisschool, brede school, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo).  

Wie ben jij? Je vind het leuk om met kinderen of jongeren te werken en zorgt voor een omgeving waarin zij zich veilig voelen. Je hebt respect en begrip voor ze. Elk kind heeft een andere leerbehoefte en daar speel je flexibel en creatief op in. Je bent betrokken, maar kunt ook goed voor jezelf opkomen. Naar de kinderen toe straal je altijd rust uit en als er iets gebeurt, dan heb jij de situatie weer snel onder controle. Dankzij jouw inzet ontstaat een veilige omgeving, waarin de ontwikkeling van een kind of jongere wordt gestimuleerd.

Flyer 'Kiezen voor de kinderopvang'
Het team Pedagogiek en Onderwijs heeft het initiatief genomen om een wekelijkse podcast serie op te nemen. 

Podcast Pedagogiek en Onderwijs

 

  Luister op Spotify

  Luister op Youtube

Opleidingen en cursussen: Titel

Opleidingen en cursussen

Opleidingen en cursussen: Inhoud

Meerdere startmomenten per jaar, overdag en in de avonduren
Je kunt bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen op een vestiging bij jou in de buurt diverse opleidingen en cursussen volgen, zowel overdag als in de avonduren of meerdere startmomenten, in enkele gevallen zelfs wekelijks.

Maatwerk
Heeft jouw organisatie een vraag omtrent een opleiding, cursus of vaardigheid die niet genoemd staat in ons aanbod, dan kunnen wij deze voor je op maat maken en aanbieden. Daarnaast kun je bij ons terecht voor communicatietrainingen op elk niveau, op het gebied van communicatievaardigheden en agressie/weerbaarheid.

Kijk hier voor alle informatie over het opleiden van medewerkers

een nieuwe stap zetten

 

Adviesgesprek aanvragen

Aanvragen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief volwassenenonderwijs

Aanmelden