Radarpatent Rijn- en binnenvaart

Voor volwassenen

Als schipper of stuurman ben jij verantwoordelijk voor de navigatie op een 'op radar' varend schip.

Stages

Inhoud

De cursus bestaat uit een praktisch en theoretisch component. Op de binnenvaart simulator wordt het praktische component behandeld, denk hierbij aan het varen bij slecht zicht en het toepassen van de betreffende reglementen. Het theoretische component bestaat uit kennis van de werking van een radar, begrippen en bediening.

Studielast

 Cursus + examenHerexamen theorieHerexamen theorie + 1 dagdeel trainingHerexamen theorie + praktijkHerexamen theorie + praktijk + 5 dagdelen training
Studieduur5 dagen1 uur1 dagdeel1 uur + 1 uur5 dagdelen
Leeruren40 lesuren (5 dagen)niet van toepassing4 lesuren (1 dagdeel)niet van toepassing17,5 lesuren (5 dagdelen)
Lesmomentmaandag t/m vrijdag van 08.30/09.00 - 17.00 uurin overlegnader te bepalenin overlegnader te bepalen

Het praktijk examen vindt plaats op de vrijdag aan het einde van de cursus. Het theorie examen wordt zoveel mogelijk op zaterdag, aansluitend aan de training, gepland op een CBR locatie. Het kan voorkomen dat het theorie examen een week later wordt gepland.

Toelating

Je moet in het bezit zijn van een Groot-, Beperkt of Klein Vaarbewijs of een Rijnpatent én minimaal een basiscertificaat Marifonie.

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een examen dat wordt afgenomen door het CCV. Tijdens het praktijkexamen vaar je een toer op radar in een radarsimulator. Het examen duurt circa 35 minuten. Het theorie-examen duurt 60 minuten en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Als je je examen niet direct behaald, kun je een herexamen doen.

Diploma

Bij een voldoende resultaat van het examen ontvang je het Radarpatent Rijn- en binnenvaart van het CCV.

Kosten

ScholingskostenAfhankelijk van keuze
Totaalprijs (bij betaling ineens)Afhankelijk van keuze
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 200 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66