Maritiem
Volwassenen

Radarpatent Rijn- en binnenvaart

Voor volwassenen

Ben jij verantwoordelijk voor de navigatie van een 'op radar' varend schip en dien je te beschikken over het radarpatent voor Rijn- en Binnenvaart? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Als schipper of stuurman ben jij verantwoordelijk voor de navigatie op een 'op radar' varend schip. De cursus bestaat uit een praktisch en theoretisch component. Op de binnenvaart simulator wordt het praktische component behandeld, denk hierbij aan het varen bij slecht zicht en het toepassen van de betreffende reglementen. Het theoretische component bestaat uit kennis van de werking van een radar, begrippen en bediening.

Duur
afhankelijk van keuze
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Urk
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten afhankelijk van keuze
Eerstvolgende startdatum
Startmoment afhankelijk van keuze

Studielast

 Cursus + examenHerexamen theorie

Herexamen
praktijk

VoorbereidingHerexamen theorie + 1 dagdeel trainingHerexamen theorie + praktijkHerexamen theorie + praktijk + 5 dagdelen trainingHerexamen praktijk + 5 dagdelen training
Studieduur5 dagen1 uur1 uur1 lesdag (zaterdag)1 dagdeel1 uur + 1 uur5 dagdelen5 dagdelen
Leeruren40 lesuren (5 dagen)niet van toepassingniet van toepassingNiet van toepassing4 lesuren (1 dagdeel)niet van toepassing17,5 lesuren (5 dagdelen)17,5 lesuren (5 dagdelen)
Lesmomentmaandag t/m vrijdag van 08.30/09.00 - 17.00 uurin overlegin overlegIn overlegnader te bepalenin overlegnader te bepalennader te bepalen

Het praktijk examen vindt plaats op de vrijdag aan het einde van de cursus. Het theorie examen wordt zoveel mogelijk op zaterdag, aansluitend aan de training, gepland op een CBR locatie. Het kan voorkomen dat het theorie examen een week later wordt gepland.

Toelating

Je moet in het bezit zijn van een Groot-, Beperkt, Klein Vaarbewijs, Zeilbewijs of een Rijnpatent én minimaal een basiscertificaat Marifonie.

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een examen dat wordt afgenomen door het CCV. Tijdens het praktijkexamen vaar je een toer op radar in een radarsimulator. Het examen duurt circa 35 minuten. Het theorie-examen duurt 60 minuten en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Als je je examen niet direct behaald, kun je een herexamen doen.

Diploma

Bij een voldoende resultaat van het examen ontvang je het Radarpatent Rijn- en binnenvaart van het CCV.

Doorleren studies

Doorleren

Startdata

Startmoment
afhankelijk van keuze Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Open Dag voor alle opleidingen

Vrijdag 27 januari 2023
15.00 - 20.00 uur
Alle locaties

Zaterdag 28 januari 2023
09.30 - 12.30 uur
Alleen locatie Urk

Infodag voor alle opleidingen

Woensdag 15 maart 2023
16.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 7 juni 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 30 augustus 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Beleefdagen

Oktober 2022 - maart 2023
Alle locaties

We bereiden ons graag voor op je komst, want we vinden het belangrijk dat je de opleiding kiest die bij jou past. Daarom vragen we je om je van te voren aan te melden. Je ontvangt na aanmelding een QR-code in je mail die we scannen bij binnenkomst. Zo blijven we ook na je bezoek in contact en informeren we je over toekomstige voorlichtingen.

Aanmelden