Maritiem

Radar Navigator Operational Level

Voor volwassenen

Als Radar Navigator Operational Level (RNOL) kun je werken met de nodige radar apparatuur die je nodig hebt voor het varen op zee. Je doet ervaring op voor het aanzetten en afregelen van de radarinstallatie en in het plotten van targets. Daarnaast doe je kennis op van de bepaling ter voorkoming van aanvaringen op zee, die betrekking hebben op het navigeren met behulp van de radar. 

Stages

Inhoud

Tijdens deze cursus doe je je fundamentele kennis op van de werking en bediening van radarapparatuur. Er wordt gebruik gemaakt van de radarsimulatoren.

Je krijgt de volgende Vakken

  • werking en bediening radarapparatuur
  • aanzetten in inregelen van radarapparatuur
  • plotten van targets
  • gebruik radar als navigatieapparatuur

Studielast

Studieduur:1 week
Studiebelasting:40 lesuren (5 dagen)
Lesmoment:maandag t/m vrijdag van 08.00 - 17.00 uur 

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing, maar enige kennis over zeevaartkunde en bepalingen om aanvaringen op zee te voorkomen is gewenstDe opleiding start bij voldoende deelname.

Examen

Je voert diverse eindtoetsen en praktijkoefeningen uit. Het examen is aansluitend op de cursus.

Diploma

Bij een positieve beoordeling van de eindtoetsen en een positieve beoordeling van de praktijkoefeningen ontvang je het certificaat Radar Navigator Operational Level STCW Table A-II/1 en wordt het monsterboekje afgestempeld. Dit certificaat is onbeperkt geldig.

Kosten

Scholingskosten€ 1.015,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 1.015,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 200 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66