Medical Care STCW

Voor volwassenen

Als kapitein of scheepsofficier ben jij de aangewezen persoon om de medische zorg aan boord op je te nemen. Je moet beschikken over de certificaten Medical First Aid en Medical Care. De cursus Medical Care is bestemd voor kapiteins en scheepsofficieren binnen de koopvaardij en visserij. Je verleent zorg aan een zieke aan boord en gebruikt aanwezige medische hulpmiddelen en apparatuur op een verantwoorde manier.

Stages

Inhoud

Tijdens de opleiding komen de uit internationale, in het STCW-verdrag vastgelegde, onderdelen aan bod zoals protocollair handelen bij een ongeval, het verzorgen en verplegen van een zieke/gewonde en infectie en tropische ziekten.

Je krijgt de volgende Vakken

 • protocollair handelen bij een ongeval
 • het verzorgen en verplegen van een zieke/gewonde
 • wondzorg inclusief hechten
 • gereedmaken en aanleggen van een infuus
 • transport van een gewonden/zieke
 • psychische aandoeningen
 • infectie en tropische ziekten
 • aanleggen van een urinekatheter
 • veel voorkomende gezondheidsproblemen aan boord

Studielast

Studieduur3 dagen
Leeruren24 lesuren (3 dagen)
Lesmomentin overleg

Het is mogelijk om zowel de Medical First Aid en Medical Care in 5 lesdagen te behalen. Voorafgaand aan de Medical Care vindt dan de Medical First Aid plaats in de eerste twee dagen van de trainingsweek.

Toelating

Voor deze cursus heb je minimaal het certificaat Medical First Aid nodig. De cursus start bij voldoende deelname.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk

Diploma

Na afloop van de cursus krijg je het certificaat Medical Care STCW. Dit certificaat is 5 jaar geldig en om het certificaat te verlengen is het opnieuw volgen van de cursus nodig.

Kosten

Scholingskosten€ 800,00
Lesmateriaalinclusief
Verbruiksmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 800,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

 • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.