Marcom B cursus + examen

Voor volwassenen
Marcom B cursus + examen

Wil je een certificaat behalen voor het gebruik van frequentieruimte op de binnen- en kustwateren met maritieme radiozendapparatuur inclusief GMDSS? Dan is deze online cursus, waarbij zowel de inhoud van de marifonie als die van de GMDSS is samengevoegd, iets voor jou.

Duur
15 á 25 uur en 2 dagen training/examen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Urk
Lesmoment
ochtend, middag, zelfstudie (e-learning)
Kosten
Scholingskosten € 495,00
Eerstvolgende startdatum
online op elk moment + praktijk en examens week 49 2021 Urk

Stages

Inhoud

Voor de beroepsvaart op zee is Marcom B verplicht. Is er een Epird of een marifoon met DSC aan boord, dan is ook voor de pleziervaart Marcom B verplicht. Het certificaat wordt afgegeven door het Agentschap Telecom

Je start met een online cursus en behandelt de maritieme radiocommunicatie apparatuur voorgeschreven volgens het Global Maritime Distress and Safety System varend onder de kust in de zeegebieden A1 t/m A4. Zoals VHF, MF, Sart, Navtex, portofoon en DSC. Er wordt gebruik gemaakt van werkende radioapparatuur en/of interactieve simulatie. Daarmee maak je de vereiste radioverbindingen volgens de procedure in geval van nautisch, openbaar, nood – spoed – en veiligheidsverkeer.

Als je de online training volledig hebt gevolgd, meld je je aan voor de praktijk- (operationele vaardigheden) en examentraining. Die wordt donderdag gegeven. Op vrijdag vinden de verschillende examens plaats. De training en examen zijn allemaal op onze vestiging op Urk.

Studielast

Studieduur15 á 25 uur online zelfstudie en 2 dagen training en examen
Lesmomentonline op elk moment, training en examen op donderdag en vrijdag

Je hebt 6 maanden toegang tot de online omgeving.

Toelating

Werk- en denkniveau nodig vergelijkbaar met mbo-niveau 2. Bij voldoende deelname worden er maandelijks praktijk- en examentrainingen georganiseerd. Eerder behaalde maritieme certificaten zijn helpend, maar geven geen vrijstelling.

Examen

Als je de online training hebt doorlopen doe je, aansluitend op de eventuele praktijk- en examentraining, op onze vestiging Urk het landelijk examen van Agentschap Telecom.

Diploma

Bij een positieve beoordeling van het (praktijk)examen ontvang je het certificaat Marcom B afgegeven door het Agentschap Telecom.

Kosten

Scholingskosten€ 495,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 495,00
BTWexclusief

De genoemde bedragen zijn exclusief btw.
Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.