Marcom A

Voor volwassenen
Marcom A

Wil jij alle maritieme radiozendapparatuur kunnen bedienen? Dan is deze cursus geschikt voor jou. 

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
5 dagen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Urk
Lesmoment
ochtend, middag, zaterdag
Kosten
Scholingskosten € 995,00
Eerstvolgende startdatum
nader te bepalen Urk

Marcom A is het algemene certificaat voor Maritieme Radiocommunicatie. Afhankelijk van de communicatie-apparatuur waarmee het schip is uitgerust dien je in het bezit te zijn van een certificaat afgegeven door het Agentschap Telecom.

Stages

Inhoud

Het programma van de cursus behandelt de maritieme radiocommunicatie apparatuur voorgeschreven volgens het Global Maritime Distress and Safety System varend in de zeegebieden A1 t/m A4 zoals: VHF, MF, Sart, Navtex, portofoon, satelliet communicatie apparatuur satcom A,B,C. Voor het maken van de vereiste radioverbindingen volgens de procedure in geval van nautisch, openbaar, nood – spoed – en veiligheidsverkeer wordt gebruik gemaakt van werkende radioapparatuur en/of interactieve simulatie.

Studielast

Studieduur5 dagen
Leeruren40 lesuren (5 dagen) en circa 10 uur zelfstudie
Lesmomentmaandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur
het theorie-examen kan op vrijdag of op zaterdag plaatsvinden

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing. De cursus start bij voldoende deelname.

Examen

Het examen bestaat uit de onderdelen: voorschriften / procedures / techniek, Engels en (praktijk) operationele vaardigheden. Examinering vindt plaats door Agentschap Telecom. Het examen wordt vooraf aangevraagd door ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen en vindt plaats op vrijdagmiddag op Urk. Het is mogelijk om herexamen te doen.

Diploma

Bij een positieve beoordeling van de eindtoetsen en een positieve beoordeling van de praktijkoefeningen wordt een certificaat Marcom A afgegeven door het Agentschap Telecom.

Kosten

Scholingskosten€ 995,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 995,00
BTWexclusief
Bijkomende kostencirca € 50,00

De bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen de kosten voor een eventueel herexamen.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 201,00 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66