Klein vaarbewijs 1

Voor volwassenen

Het Klein Vaarbewijs is verplicht voor:

  • pleziervaartuigen met een lengte van 15 tot 25 meter.
  • motorboten korter dan 15 meter, die sneller kunnen dan 20 kilometer per uur door het water, hieronder vallen ook jetski’s en andere typen waterscooters.
  • bepaalde schepen die bedrijfsmatig gebruikt worden met een lengte tussen de 15 en 20 meter.

Het Klein Vaarbewijs kent twee gradaties die elk betrekking hebben op het vaargebied waarop met dit vaarbewijs op de binnenwateren gevaren mag worden.

Klein Vaarbewijs 1 geldt voor de vaart op rivieren, kanalen en meren. Met Klein Vaarbewijs 1 mag ook gevaren worden op de Gouwzee. Wil je behalve op rivieren, kanalen en meren ook op alle binnenwateren en de zeehavens varen? Dan is de aansluitende training Klein Vaarbewijs 2 of de combinatie training Klein Vaarbewijs 1+2 ook iets voor jou.

Stages

Inhoud

Deze cursus bereidt je voor op het KVB1 examen van CCV. Je doet de nodige praktische én theoretische kennis op over een aantal specifieke aspecten om te varen op rivieren, kanalen en meren. Je leert de vaarregels en doet kennis op van de boot zelf.

Studielast

Studieduur3 avonden
Leeruren2 lesuren per week
Lesmomentmaandag van 19.30 - 21.30 uur

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen voor deze cursus.

Examen

Deze cursus bereidt je voor op het KVB1 examen dat je zelf dient aan te vragen bij CCV (onderdeel CBR). Om in het bezit te komen van Klein Vaarbewijs 1 dien je het KVB1 examen te behalen.

Diploma

Deze cursussen zijn een voorbereiding op de KVB1 en KVB2 examens van CCV. Wanneer je deze examens behaalt, krijg je je Klein Vaarbewijs 1 en/of 2. Dit zijn tevens International Certificates of Competence (ICC) inland waters.

Kosten

Scholingskosten€ 70,00
Lesmateriaal€ 25,00
Examenkostenexclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 95,00
BTWexclusief
Bijkomende kostencirca € 42,00 en € 20,00

De genoemde bedragen zijn exclusief btw. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor het KVB1 examen dat je zelf aanvraagt bij CCV en de kosten voor de afgifte van het vaarbewijs.
Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.