Volwassenen
i Dit scholingstraject komt in aanmerking voor STAP-budget. Check of jij in aanmerking komt voor de aanvraag en meld je dan eerst bij ons aan. Vink in de laatste stap van je aanmelding bij subsidie STAP-budget aan. Je ontvangt na je aanmeldingsbevestiging van ons een STAP-aanmeldbewijs. Daarmee vraag je in het betreffende tijdvak STAP-budget aan. Met STAP-budget

Interieur- en exterieurtextiel (Zeilmaken)

Voor volwassenen

Crebo K0200

Het maken van zeilen is een echt ambacht. Of het nu gaat om een jachtzeil, buiskap of industrieel zeil, ieder zeil is uniek en wordt met de hand gemaakt. In dit keuzedeel leer je hoe je een zeil maakt. Hierbij heb je de keuze tussen een jachtzeil voor op een zeilboot, een buiskap of een industrieel zeil. In dit opdrachtgestuurde keuzedeel leer je stap voor stap hoe je een zeil maakt. Van het inmeten, tot het knippen, naaien en afwerken. Daarbij worden voorbeelden gegeven over opslag, onderhoud en repareren van zeilen.

Bekijk de video in de afbeelding 

Dit is een keuzedeel. Hiermee vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. Keuzedelen zijn ook geschikt voor bijscholing van werknemers. Meer informatie over dit keuzedeel.

Yacht Builders Academy (YBA) is een onderdeel van ROC Friese Poort. Dit is een samenwerkingsplatform van onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheden en biedt unieke Maritiem Technische opleidingen in Noordwest-Nederland voor jongeren en volwassenen. 

yba

Duur
10 weken
Leerweg
Keuzedeel, Cursus / training
Locatie(s)
Sneek
Lesmoment
middag, avond
Kosten
Scholingskosten € 1.525,00
Eerstvolgende startdatum
Sneek nader te bepalen

Studielast

Studieduur10 weken
Leeruren4 lesuren (1 dag) per week
Lesmomentmaandag van 17.00 - 21.00 uur, schoolvakanties vrij

Bij in-company trajecten wordt het lesmoment in samenspraak met de organisatie bepaald. 
Een deel van de lesstof wordt via een E-learning aangeboden. 

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing. Start bij voldoende deelname. 

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Startdata

Sneek
nader te bepalen Inschrijven

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

We bereiden ons graag voor op je komst, want we vinden het belangrijk dat je de opleiding kiest die bij jou past. Daarom vragen we je om je van te voren aan te melden. Je ontvangt na aanmelding een QR-code in je mail die we scannen bij binnenkomst. Zo blijven we ook na je bezoek in contact en informeren we je over toekomstige voorlichtingen.

Aanmelden

Je kunt een kopie van je diploma opvragen via het opleidingsinstituut waar jij je diploma hebt behaald óf je kunt bij Duo een verklaring aanvragen.