Maritiem

Basic Safety

Voor volwassenen

Overleven op zee en veilig werken aan dek zijn onmisbare onderdelen van maritieme veiligheid. Het overleven op zee wordt in de praktijkgerichte Basic Safety Training, Basic Safety Fisheries en Basic Safety Refresh, op open water beoefend. Je moet veilig kunnen werken en jezelf en collega's in veiligheid kunnen brengen bij een noodgeval.

Stages

Inhoud

Tijdens deze trainingen leer je eerste hulp verlenen aan boord bij een ongeval. Je leert levensreddende handelingen uitvoeren volgens de ABCDE-methodiek. Ook leer je een beginnende brand aan boord te bestrijden, gebruikmakend van adembescherming. Daarnaast leer je jezelf bij een ontruiming van het schip in veiligheid te brengen. De trainingen bestaat uit de volgende onderdelen:​

Basis Safety Traininglevensreddende handelingen, brandbestrijding, ademlucht en overleven op zee.

Basic Safety Fisheriesveiligheid in de visserij (veiligheidsbewustzijn), vangstmethoden, vismethoden (de verschillende varianten en technieken per vangstmethode), vrijgeven/uitzetten van vistuig, visvangst, inhalen van vistuig, omgaan met beschadigd vistuig, onderhoud van vistuig, veilig werken in het visruim en veiligheidsoefeningen aan boord.

Basic Safety Training & Fisheries (combi)
Tijdens deze training worden de bovenstaande onderdelen aansluitend op elkaar gegeven.

Basis Safety Refreshlevensreddende handelingen, brandbestrijding, ademlucht en overleven op zee.

Varen onder Engelse vlag
Vaar jij op een visserijschip, dan is de training Basic Safety Fisheries een vereiste. Voor het varen op een visserijschip onder de Engelse vlag heb je ook een Safety Awareness en Risk Assessment certificaat nodig (Marine Guidance note 411 (M+F) art 2.2.). 

Studielast

  Basis Safety Training Basic Safety Fisheries Basic Safety Training & Fisheries (combi) Basic Safety Refresh
Studieduur 1 week 1 dagdeel 1 week 2 dagen
Lesuren 36 lesuren (5 dagen) 5 lesuren (1 dag) 41 lesuren (5 dagen) 16 lesuren ( 2 dagen)
Lesmoment maandag t/m vrijdagochtend vrijdag van 12.00 - 17.00 uur, in overleg ander lesmoment mogelijk maandag t/m vrijdag in overleg

Het aantal uren zelfstudie afhankelijk van voorkennis die je hebt.

Toelating

Van belang is dat je beschikt over een geldige Geneeskundige verklaring zeevaart. Om deel te kunnen nemen aan Basic Safety Fisheries dien je te beschikken over een recent behaald (maximaal 2 jaar) Basic Safety diploma of Basic Safety Refresh. De trainingen starten bij voldoende deelname.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Na afloop van de training krijg je het certificaat Basic Safety Koopvaardij, Basic Safety Fisheries of het certificaat Certificate of Proficiency of Basic Traning - Refresher. De trainingen voldoen aan de (inter)nationale normen voor maritieme veiligheid (SOLAS, IMO, STCW en Ministerie van Infrastructuur en Milieu).

Kosten

Scholingskosten Afhankelijk van keuze
Totaalprijs (bij betaling ineens) Afhankelijk van keuze
BTW vrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 200 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66