Maritiem
Volwassenen

Maritiem

Ben jij geïnteresseerd in alles wat vaart over wereldzeeën of op de binnenwateren? Of ben je al werkzaam in de maritieme sector? Kies dan een maritieme of nautische opleiding of cursus uit het ruime en flexibele scholingsaanbod. Denk hierbij aan veiligheidstrainingen in de scheepvaart, opleidingen in de watersportindustrie en de scheeps- en jachtbouw en diverse andere maritiem/nautische opleidingen en cursussen.

Het onderhouden van pleziervaartuigen, het geven van vaarinstructies aan watersporters, aan de slag met de (hightech) techniek en constructies van schepen, er zit vast een opleiding bij die bij jou past. Maar ook overleven op zee, veilig werken aan dek en medische zorg aan boord op je te nemen, of radarnavigatie, maritieme radiocommunicatie, ISO-certificering, RI&E, code 95, leiderschap en teamontwikkeling, Advanced Fire Fighting, optreden bij waterongevallen, Incidentbeheersing en de Toolbox Veilig werken op het water zijn belangrijke onderdelen in de maritieme sector. Je kunt bij ons terecht voor een totaalpakket aan scholing. Wil je advies? Neem dan contact op met Pieter Leen Bos. Naast een maritiem aanbod, kun je ook bij ons terecht voor algemene veiligheidscursussen zoals BHV en EHBO. 

ROC Friese Poort is nauw betrokken bij de Yacht Builders Academy (YBA). Dit is een samenwerkingsplatform van onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheden en biedt unieke Maritiem Technische opleidingen in Noordwest-Nederland voor jongeren en volwassenen. 

yba

ROC Friese Poort is onderdeel van de Maritieme Academie Holland. Dit is een samenwerkingsverband van maritieme opleidingen in IJmuiden, Amsterdam, Sneek, Harlingen, Leeuwarden, Terschelling, Delfzijl en Urk.
MAH

Maritiem

Opleidingen en cursussen: Titel

Opleidingen en cursussen

Opleidingen en cursussen: Inhoud

werken aan jezelf

Adviesgesprek aanvragen

Aanvragen

Inspirerende verhalen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief volwassenenonderwijs

Aanmelden

Maritieme Hackathon

Op 6 t/m 8 oktober 2022 vindt de Maritieme Hackathon plaats, tijdens en rondom het Holland Fisheries Event op Urk. Studenten...
01 september 2022