Security ICT-beheer, deel 2

Voor volwassenen
Security ICT-beheer, deel 2

Wil jij je bezig houden met netwerken, Linux en SQL waarbij de nadruk ligt op het beveiligen van een bedrijfsnetwerk? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Duur
20 dagdelen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Incompany, Leeuwarden
Lesmoment
ochtend, middag, avond
Kosten
Scholingskosten € 2.545,00
Eerstvolgende startdatum
najaar 2020 Leeuwarden

Je houdt je bezig met het beveiligen en monitoren van het bedrijfsnetwerk ten aanzien van digitale dreigingen, forensisch digitaal onderzoek en onderzoeksvaardigheden. Je leert hoe je een bedrijfsnetwerk kunt beveiligen en monitoren ten aanzien van digitale dreigingen. Hiervoor ga je firewalls configureren en leer je werken met Wireshark. In het kader van forensisch digitaal onderzoek leer je data veilig te stellen en een onderzoek uit te voeren.

Stages

Inhoud

Tijdens de cursus ga je aan de slag met de theorie en de praktijk. Je leert het configureren van een firewall om het bedrijfsnetwerk te beveiligen. Daarnaast leer je een FTP server beveiligen, anonymous uploading voorkomen en het netwerk monitoren met Wireshark.

Je krijgt de volgende Vakken

 • bedrijfsnetwerk beveiligen door middel van het configureren van een firewall
 • de beveiliging van een server controleren
 • zowel een UDP als een TCP port-scan uitvoeren
 • voorkomen van een mail relaying aanval
 • een FTP server beveiligen en anonymous uploading voorkomen
 • het netwerk monitoren middels het programma Wireshark
 • data veilig stellen ten behoeve van forensisch onderzoek
 • forensisch onderzoek uitvoeren

Studielast

Studieduur:20 dagdelen
Lesmoment:nader te bepalen, schoolvakanties vrij.

Inschrijving sluit 14 dagen voor startdatum. Bij in-company trajecten wordt het lesmoment in samenspraak met de opdrachtgever bepaald.

Toelating

Voor deze cursus is een laptop vereist met minimaal 4 GB intern geheugen en 80 GB vrije schijfruimte. De cursus start bij voldoende deelname.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Na afloop van de cursus ontvang je een bewijs van deelname van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Wanneer je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het certificaat Certified Secure Den Haag.

Kosten

Scholingskosten€ 2.545,00
Lesmateriaalinclusief
Verbruiksmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 2.545,00
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostencirca € 350,00

Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor de eventuele aanschaf van een laptop. Het is mogelijk in 11 termijnen te betalen. De termijntoeslag is € 96,80.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

 • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 201,00 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

  Meer informatie vind je in ons financieel reglement.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:
(bereikbaarheid in de zomervakantie)

Telefoon nr.
058-233 99 66