Digitale weerbaarheid en privacy

Training voor medewerkers
Digitale weerbaarheid en privacy

Versterk de digitale weerbaarheid van je medewerkers. Door middel van praktische handreikingen en voorbeelden van herkenbare situaties worden medewerkers bewust gemaakt van digitale dreigingen en leren zij deze op een adequate wijze te voorkomen.

Duur
1 dagdeel
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Incompany
Lesmoment
ochtend, middag, avond
Kosten
Scholingskosten vanaf € 25,00 per medewerker
Eerstvolgende startdatum
incompany (in overleg) Incompany

In alle sectoren is het van groot belang dat informatie goed beveiligd wordt. Digitale dreigingen komen in alle sectoren voor. Denk bijvoorbeeld aan de thuiszorg. Hoe zorg je ervoor dat gevoelige patiëntgegevens niet op straat komen te liggen? Of als je in de commerciële sector werkt waarbij medewerkers regelmatig met iPads, laptops en/of usb-sticks met gevoelige informatie op pad gaan. Hoe voorkom je dan een datalek door verlies of diefstal? En hoe zorg je ervoor dat derden geen toegang kunnen krijgen tot camerabeelden van particuliere beveiligingsbedrijven? Heeft je medewerker per ongeluk een phishingmail geopend of ingelogd op het bedrijfsnetwerk op een open WIFI? Vaak zijn het je eigen medewerkers die cybercriminelen vrij spel geven. Hoe bescherm je je organisatie hiertegen?

Check wekelijks handige tips & trics op www.versterkjedigitaleweerbaarheid.nl

Stages

Inhoud

In het algemene deel worden fundamentele dreigingen besproken, zoals malware en ransomware, phishing en vormen van datalekken. Het beschermen van de online privacy en het veilig omgaan met wachtwoorden komen aan de orde. Medewerkers krijgen praktische tips en tools om digitale dreigingen te minimaliseren. In de training is de beroepscontext altijd het uitgangspunt waarbij het draait om het digitaal veilig kunnen uitoefenen van het beroep.

Tijdens het keuzedeel kan er dieper op één van de volgende onderwerpen worden ingegaan:

Open source intelligence challenge
Medewerkers proberen aan de hand van openbare bronnen (linked-in, facebook, twitter) het wachtwoord van een website te resetten. De challenge laat zien dat persoonlijke informatie op internet vaak herleidbaar is naar het wachtwoord.

Hacking demonstratie
Een demonstratie van het hacken van een IP-Camera of een Webshop. Ook is het mogelijk om een demonstratie te geven van een phishing campagne. 

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), 
Europees ook aangeduid als GPDR: de nieuwe wetgeving omtrent inzake privacy en datalekken, die op 25 mei 2018 de Wet Bescherming Persoonsgegevens heeft vervangen. Wat betekent dit voor je organisatie en/of voor je medewerkers? De docent geeft hierover praktische handreikingen.

Workshop kwetsbaarheid van Internet of Things 
Wat is het Internet of Things (IoT) en welke dreigingen brengt dit met zich mee? Ervaar het in dit keuzedeel. De docent geeft een demonstratie van een bekende IoT zoekmachine en geeft tips over het goed beveiligen van IoT apparaten.

In overleg met een dienst ICT van een organisatie kan de training Digitale Weerbaarheid en Privacy nog verder worden afgestemd op de specifieke behoeftes van een organisatie.

Studielast

Studieduur1 dagdeel
Lesmomentin overleg met organisatie

De training Digitale Weerbaarheid en Privacy bestaat uit een algemeen deel van 90 minuten en uit een keuzedeel van 30 minuten. De training kan in overleg ook volledig op maat worden ontwikkeld.

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Na afloop van de training ontvang je een bewijs van deelname van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskostenvanaf € 25,00 per medewerker
Lesmateriaalinclusief
Prijs (bij betaling 1x)op aanvraag
BTWvrijgesteld

De genoemde scholingskosten per medewerker zijn exclusief reiskosten. Vraag op basis van het gewenste aantal medewerkers en eventuele specifieke bedrijfscontext een vrijblijvende prijsopgave voor deze training aan.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.