Digitale weerbaarheid
Volwassenen

Digitale weerbaarheid en privacy

Training voor medewerkers

Versterk de digitale weerbaarheid van je medewerkers. Door middel van praktische handreikingen en voorbeelden van herkenbare situaties worden medewerkers bewust gemaakt van digitale dreigingen en leren zij deze op een adequate wijze te voorkomen.

In het algemene deel worden fundamentele dreigingen besproken, zoals malware en ransomware, phishing en vormen van datalekken. Het beschermen van de online privacy en het veilig omgaan met wachtwoorden komen aan de orde. Medewerkers krijgen praktische tips en tools om digitale dreigingen te minimaliseren. In de training is de beroepscontext altijd het uitgangspunt waarbij het draait om het digitaal veilig kunnen uitoefenen van het beroep.

Tijdens het keuzedeel kan er dieper op één van de volgende onderwerpen worden ingegaan:

Open source intelligence challenge
Medewerkers proberen aan de hand van openbare bronnen (LinkedIn, Facebook, Twitter) het wachtwoord van een website te resetten. De challenge laat zien dat persoonlijke informatie op internet vaak herleidbaar is naar het wachtwoord.

Hacking demonstratie
Een demonstratie van het hacken van een IP-Camera of een Webshop. Ook is het mogelijk om een demonstratie te geven van een phishing campagne. 

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), 
Europees ook aangeduid als GPDR: de nieuwe wetgeving omtrent inzake privacy en datalekken, die op 25 mei 2018 de Wet Bescherming Persoonsgegevens heeft vervangen. Wat betekent dit voor je organisatie en/of voor je medewerkers? De docent geeft hierover praktische handreikingen.

Workshop kwetsbaarheid van Internet of Things 
Wat is het Internet of Things (IoT) en welke dreigingen brengt dit met zich mee? Ervaar het in dit keuzedeel. De docent geeft een demonstratie van een bekende IoT zoekmachine en geeft tips over het goed beveiligen van IoT apparaten.

In overleg met een dienst ICT van een organisatie kan de training Digitale Weerbaarheid en Privacy nog verder worden afgestemd op de specifieke behoeftes van een organisatie.

Duur
1 dagdeel
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Incompany
Lesmoment
ochtend, middag, avond
Kosten
Scholingskosten vanaf € 25,00 per medewerker
Eerstvolgende startdatum
Incompany incompany (in overleg)

Studielast

Studieduur1 dagdeel
Lesmomentin overleg met organisatie

De training Digitale Weerbaarheid en Privacy bestaat uit een algemeen deel van 90 minuten en uit een keuzedeel van 30 minuten. De training kan in overleg ook volledig op maat worden ontwikkeld.

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Na afloop van de training ontvang je een bewijs van deelname van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskostenvanaf € 25,00 per medewerker
Lesmateriaalinclusief
Prijs (bij betaling 1x)op aanvraag
BTWvrijgesteld

De genoemde scholingskosten per medewerker zijn exclusief reiskosten. Vraag op basis van het gewenste aantal medewerkers en eventuele specifieke bedrijfscontext een vrijblijvende prijsopgave voor deze training aan. Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Startdata

Incompany
incompany (in overleg) Inschrijven

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Je kunt een kopie van je diploma opvragen via het opleidingsinstituut waar jij je diploma hebt behaald óf je kunt bij Duo een verklaring aanvragen.

Open Dag voor alle opleidingen

Vrijdag 27 januari 2023
15.00 - 20.00 uur
Alle locaties

Zaterdag 28 januari 2023
09.30 - 12.30 uur
Alleen locatie Urk

Infodag voor alle opleidingen

Woensdag 15 maart 2023
16.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 7 juni 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 30 augustus 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Beleefdagen

Oktober 2022 - maart 2023
Alle locaties