Digitale weerbaarheid en privacy

Training voor medewerkers
Digitale weerbaarheid en privacy

Versterk de digitale weerbaarheid van je medewerkers. Door middel van praktische handreikingen en voorbeelden van herkenbare situaties worden medewerkers bewust gemaakt van digitale dreigingen en leren zij deze op een adequate wijze te voorkomen.

Duur
1 dagdeel
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Incompany
Lesmoment
ochtend, middag, avond
Kosten
Scholingskosten vanaf € 25,00 per medewerker
Eerstvolgende startdatum
incompany (in overleg) Incompany

In alle sectoren is het van groot belang dat informatie goed beveiligd wordt. Digitale dreigingen komen in alle sectoren voor. Denk bijvoorbeeld aan de thuiszorg. Hoe zorg je ervoor dat gevoelige patiëntgegevens niet op straat komen te liggen? Of als je in de commerciële sector werkt waarbij medewerkers regelmatig met iPads, laptops en/of usb-sticks met gevoelige informatie op pad gaan. Hoe voorkom je dan een datalek door verlies of diefstal? En hoe zorg je ervoor dat derden geen toegang kunnen krijgen tot camerabeelden van particuliere beveiligingsbedrijven? Heeft je medewerker per ongeluk een phishingmail geopend of ingelogd op het bedrijfsnetwerk op een open WIFI? Vaak zijn het je eigen medewerkers die cybercriminelen vrij spel geven. Hoe bescherm je je organisatie hiertegen?

Check wekelijks handige tips & trics op www.versterkjedigitaleweerbaarheid.nl

Stages

Inhoud

In het algemene deel worden fundamentele dreigingen besproken, zoals malware en ransomware, phishing en vormen van datalekken. Het beschermen van de online privacy en het veilig omgaan met wachtwoorden komen aan de orde. Medewerkers krijgen praktische tips en tools om digitale dreigingen te minimaliseren. In de training is de beroepscontext altijd het uitgangspunt waarbij het draait om het digitaal veilig kunnen uitoefenen van het beroep.

Tijdens het keuzedeel kan er dieper op één van de volgende onderwerpen worden ingegaan:

Open source intelligence challenge
Medewerkers proberen aan de hand van openbare bronnen (linked-in, facebook, twitter) het wachtwoord van een website te resetten. De challenge laat zien dat persoonlijke informatie op internet vaak herleidbaar is naar het wachtwoord.

Hacking demonstratie
Een demonstratie van het hacken van een IP-Camera of een Webshop. Ook is het mogelijk om een demonstratie te geven van een phishing campagne. 

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), 
Europees ook aangeduid als GPDR: de nieuwe wetgeving omtrent inzake privacy en datalekken, die op 25 mei 2018 de Wet Bescherming Persoonsgegevens heeft vervangen. Wat betekent dit voor je organisatie en/of voor je medewerkers? De docent geeft hierover praktische handreikingen.

Workshop kwetsbaarheid van Internet of Things 
Wat is het Internet of Things (IoT) en welke dreigingen brengt dit met zich mee? Ervaar het in dit keuzedeel. De docent geeft een demonstratie van een bekende IoT zoekmachine en geeft tips over het goed beveiligen van IoT apparaten.

In overleg met een dienst ICT van een organisatie kan de training Digitale Weerbaarheid en Privacy nog verder worden afgestemd op de specifieke behoeftes van een organisatie.

Studielast

Studieduur1 dagdeel
Lesmomentin overleg met organisatie

De training Digitale Weerbaarheid en Privacy bestaat uit een algemeen deel van 90 minuten en uit een keuzedeel van 30 minuten. De training kan in overleg ook volledig op maat worden ontwikkeld.

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Na afloop van de training ontvang je een bewijs van deelname van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskostenvanaf € 25,00 per medewerker
Lesmateriaalinclusief
Prijs (bij betaling 1x)op aanvraag
BTWvrijgesteld

De genoemde scholingskosten per medewerker zijn exclusief reiskosten. Vraag op basis van het gewenste aantal medewerkers en eventuele specifieke bedrijfscontext een vrijblijvende prijsopgave voor deze training aan.
Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • Ben je 21 jaar of ouder en wil je weer een opleiding volgen maar je hebt nog geen idee wat je wilt studeren of welk beroep bij jou past? Maak dan vrijblijvend de onderstaande interessetest, dan weet je daarna welke opleidingsrichting bij jou past.

  Over de interessetest
  De interessetest duurt ongeveer acht minuten. Nadat je de test hebt gemaakt, krijg je direct per e-mail je rapportage. In de rapportage staan jouw favoriete beroepssectoren waarna je via een link direct kunt bekijken welk scholingsaanbod ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen jou kan bieden in deze sector.
  Maak de interessetest.

  Capaciteitentest
  Misschien komen je interesses niet helemaal overeen met je capaciteiten / niveau. Je interesses kunnen bijvoorbeeld liggen bij verkopen of techniek, terwijl je denkt dat je er eigenlijk helemaal niet zo goed in bent. De keuze voor een opleiding of beroep kun je daarom niet enkel op je interesses baseren. Ook je capaciteiten zijn belangrijk bij het maken van een opleidingskeuze. Een capaciteitentest is dan ook een goede aanvulling op je interessetest bij het kiezen van een opleiding of beroep.

 • Het mbo biedt steeds meer ruimte voor maatwerk. Onderwijsinstellingen reiken een diploma uit aan studenten die aan alle eisen van een mbo-opleiding voldoen. Maar het mbo kent sinds kort ook andere bewijsstukken. Zo kunnen onderwijsinstellingen, aan studenten die een mbo-opleiding zonder diploma verlaten, een mbo-certificaat verstrekken. Of een mbo-verklaring (waarin een praktijkverklaring opgenomen kan zijn).

 • Je kunt je bij ons voorbereiden op het Staatsexamen. Als je toe bent aan het staatsexamen dan kun je je hiervoor zelf aanmelden bij DUO. Meer informatie over het Staatsexamen vindt je op www.staatsexamensnt2.nl.

 • Als je niet precies weet welke opleiding bij jou past en/of wat je mogelijkheden zijn, kun je je aanmelden voor een loopbaanonderzoek. Je krijgt hiermee een soort carrière-advies. Het loopbaanonderzoek is een uitgebreid onderzoek dat bestaat uit verschillende testen en onderzoeken. Jouw resultaten worden in een verslag vastgelegd en leiden naar een scholingsadvies of een advies die je richting geeft in je loopbaan. 

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.