Techniek

International Welding Specialist (IWS)

Voor volwassenen

Door internationale regelgeving, kwaliteitsborging en lascoördinatie wordt van lassers geëist dat ze kunnen aantonen over de kennis en vaardigheden te beschikken om hun werk uit te voeren. Deze opleiding helpt je daarbij. Je wordt op relevante vakken bijgeschoold tot een middelbaar lastechnisch niveau.

Stages

Techniek

Inhoud

Tijdens de opleiding ga je aan de slag met de theorie. Je verdiept je onder andere in lasprocessen, apparatuur, materialen, constructies, fabricage en toepassingen. Tevens verdiep je je in kwaliteitssystemen en wettelijk vastgestelde normen. Onderwerpen als planning, bedrijfsvoering en calculatie komen ook aan bod. Je wordt tijdens de zelfstudie begeleid en ondersteund via e-mail.

Je krijgt de volgende Vakken

  • materiaalgedrag tijdens het lassen
  • constructie en ontwerp
  • lasprocessen en lasapparatuur
  • fabricage en toepassingen

Studielast

Studieduur2 jaar
Leeruren3 lesuren (1 dag) en circa 10 uur zelfstudie per week
Lesmomentmaandag van 18.20 - 20.45 uur, schoolvakanties vrij

Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Je aanvraag voor vrijstelling van een van de vakken of delen daarvan worden ter beoordeling voorgelegd aan het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Toelating

Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je in het bezit bent van een lasdiploma NIL niveau 3. Of je hebt een vmbo-diploma (basisvariant) of diploma van een schakelcursus EWS/IWS in combinatie met een NIL-diploma niveau 4 of het diploma Allround Constructiewerker niveau 3.

Examen

Je sluit de theorie af met een examen. Je examen wordt afgenomen en beoordeeld door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). De opleiding IWS wordt per hoofdonderwerp afgesloten met een examen volgens de voorschriften die zijn vastgesteld door het International Institute of Welding (IIW) en een verklaring van ROC Friese Poort voor het praktijk-/practicumgedeelte. ROC Friese Poort vestiging Drachten is een gemachtigde organisatie namens het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Diploma

Wanneer je de examens met een voldoende afsluit, ontvang je het landelijke erkende NIL-diploma IWS en het internationale diploma International Welding Specialist (IWS) van International Institute of Welding (IIW).

Werken

Na de opleiding ben je opgeleid tot een technisch lasdeskundige die binnen het bedrijf de verantwoordelijkheid draagt voor de lastechnische taken. Met het certificaat International Welding Specialist (IWS) toon je aan dat je de benodigde kennis hebt en kun je aan de slag als lascoördinator volgens de EN 719.

Kosten

Scholingskosten€ 1.625,00
Lesmateriaalinclusief
Verbruiksmateriaalinclusief
Examenkostenexclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 1.625,00
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostencirca € 796,00

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Na het intakegesprek ontvang je een offerte. Je kunt in termijnen betalen. De kosten van het NIL examen zijn niet in de totaalprijs inbegrepen. Jij of je werkgever ontvangt hiervoor een factuur van het NIL.

Startdata

Drachten nader te bepalen

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon
058-233 99 66