Inburgering

Nederlands gericht op het Staatsexamen I

Voor volwassenen
Nederlands gericht op het Staatsexamen I

Ben je anderstalig en beheers je de Nederlandse taal nog niet voldoende? Wil je het beter leren spreken, lezen, verstaan en schrijven? Deze cursus helpt je daarbij en bereidt je voor op het Staatsexamen.

Duur
gemiddeld 50 lesweken
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Leeuwarden
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten maatwerk
Startdata
Leeuwarden in overleg met docent

English version English version

Je leert de Nederlandse taal beter te verstaan, te spreken, te lezen en te schrijven op mbo- of hbo-niveau. Deze cursus is geschikt voor anderstaligen die de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen en zich willen voorbereiden op een mbo- of hbo-opleiding. Bekijk een filmpje over het Nederlandse schoolsysteem.

Stages

Inburgering

Inhoud

Je krijgt in de groep les op je eigen niveau. Ook ga je thuis oefenen en studeren. Tijdens de cursus leer je de Nederlandse taal door middel van oefeningen en praktijkvoorbeelden. Met thema’s zoals het weer, vrije tijd, werk, studie, wonen, energie en milieu oefen je vaardigheden als luisteren, spreken, lezen en schrijven. Daarnaast oefen je met grammatica, spelling en uitspraak. Na het behalen van het niveau B1 of B2 word je voorbereidt op het Staatsexamen I. De voorbereiding bestaat uit oefeningen, praktijkvoorbeelden, examenopdrachten en adviezen. Daarnaast krijg je praktische informatie over het Staatsexamen.

Studielast

Studieduur:gemiddeld 50 lesweken
Leeruren:  7,5 - 10 lesuren (3 dagen) en circa 6 uur zelfstudie
Lesmoment:  afhankelijk van de locatie, schoolvakanties vrij

De cursus start bij voldoende deelname.

Toelating

Je bent gealfabetiseerd in het Latijnse schrift en beheerst het Nederlands minimaal op A0-niveau en gemiddelde/hoge leerbaarheid.

Examen

Je bereidt je tijdens de cursus voor op het Staatsexamen I. Dit examen is niet bij de cursus inbegrepen. Meer informatie over het examen vind je op www.staatsexamensnt2.nl.

Diploma

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Doorleren

Je wordt op een zo hoog mogelijk taalniveau gebracht. Als je aan het einde van de cursus nog niet op gewenste niveau bent om deel te nemen aan het Staatsexamen I, dan kun je de cursus verlengen.

Kosten

Scholingskostenmaatwerk
Examenkostenexclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)maatwerk
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostenmax. € 320,00

Voor sommige Inburgeraars is het mogelijk om bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een lening af te sluiten. Kijk voor meer informatie hierover op www.inburgeren.nl. Wanneer je je hebt aangemeld voor deze cursus krijg je eerst een (gratis) intakegesprek. Hier wordt jouw beginniveau ingeschat. Daarna bespreken we met jou hoe je traject er gaat uitzien en wat de kosten hiervan zijn.

Startdata

Leeuwarden in overleg met docent

Ervaringen van onze studenten

  • Meer dan alleen een school

  • Student volwassenenonderwijs aan het woord

    Reihaneh Ebrahimabadi

    “Ik heb veel geleerd” Sinds februari 2018 woont de Iraanse Reihaneh Ebrahimabadi (38) in Nederland. Bij ROC Friese Poort volgde ze Nederlandse les en behaalde ze haar inburgeringsdiploma....

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66