Horeca

Voor volwassenen

Horeca

Werken in de horeca is veelzijdig en afwisselend. Zo kun je werken in hotels, restaurants, eetcafés, maar ook in attractieparken, congrescentra en cruiseschepen. Je kunt aan de slag in de keuken, in de bediening of als gastheer/gastvrouw of in de toeristische sector. Vind je het geen probleem om ’s avonds of in het weekend te werken? En is gastvrijheid echt iets voor jou? Kies dan een opleiding in de horeca en zorg elke avond voor tevreden gasten

Opleidingen en cursussen

Heeft jouw organisatie behoefte aan een op maat gemaakte korte horecacursus? Wij verzorgen regelmatig in-company cursussen voor een groep medewerkers op locatie. De cursussen worden afgestemd op het niveau en de mogelijkheden van de medewerkers en op de specifieke wensen van de organisatie. 

MBO-opleidingen

In deze richting bieden we binnen het volwassenenonderwijs momenteel geen mbo-opleidingen aan.

Brancheopleidingen en cursussen

 • Meer dan alleen een school

 • Britt de Knegt

  Britt de Knegt: 'Tijdens de les zijn we vooral met de praktijk bezig'
  Britt de Knegt - koksopleiding.JPG
 • Rein Attema

  Rein Attema: 'deze opleiding biedt me de kans bezig te zijn met mijn passie'
  Rein Attema-koksopleiding.JPG
 • Jan van Buiten

  "Koksopleiding is een eerste stap naar onze Franse bed & breakfast"
  Jan van Buiten met pan.jpg
 • Natalie Goedegeburen

  "Ik kan in een half jaar mijn koksdiploma halen"
  Natalie Goedegeburen1

Agenda

Schrijf je in voor de nieuwsbrief volwassenenonderwijs

Veelgestelde vragen

 • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

 • Iedere student krijgt in het eerste jaar van de mbo-opleiding een bindend studieadvies. Tijdens dat gesprek wordt de voortgang besproken, wat gaat er goed, is dit de juiste opleiding, is er extra begeleiding nodig, enzovoort. De uitkomst van dit gesprek is het zogenaamde bindend studieadvies. Dit kan een bindend positief of een negatief studieadvies zijn en dit advies bepaalt het verdere verloop van de opleiding.

  Bij een eenjarige mbo-opleiding ontvang je tussen de derde en vierde maand van je opleiding een bindend studieadviesgesprek. Bij een meerjarige opleiding ontvang je na negen maanden, maar voor het einde van je eerste studiejaar een bindend studieadviesgesprek.

  Meer informatie over het bindend studieadvies

   

 • De wet scholingsplicht. Hoe zit dat ook alweer?

  Werkgevers hebben sinds 1 juli 2015 de wettelijke plicht om de medewerker in staat stellen scholing te volgen die noodzakelijk is voor de uitoefening van zijn/haar functie. Ook voor het voortzetten van de arbeidsovereenkomst indien de functie van de medewerker komt te vervallen of hij niet langer in staat is deze te vervullen.

  Er zijn verschillende typen scholing, namelijk scholing die noodzakelijk is voor de uitoefening van de huidige functie van de medewerker en scholing die noodzakelijk is voor het voortzetten van de arbeidsovereenkomst als de huidige functie komt te vervallen.

  De verplichting om arbeidsgerichte scholing aan te bieden voor ander werk binnen de organisatie is alleen verplicht als de organisatie hier mogelijkheden in ziet. Dit hangt af van factoren, zoals de kosten en duur van onderwijs. Het niet aanbieden van scholing kan consequenties hebben. Er gelden voor de functies van medewerkers (wettelijke) verplichtingen op het gebied van opleiding en diploma’s.

  Wil je weten of jouw organisatie in aanmerking komt voor subsidies? Bekijk het subsidieoverzicht of bereken het via de subsidiecalculator.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66

Adviesgesprek aanvragen