Permanente her- en bijscholing (PHB) BOA, Domein 1

Voor volwassenen

Als Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar (BOA) ben je verplicht om in het eerste jaar nadat je bent aangesteld als BOA of nadat je opsporingsbevoegdheid als BOA is verlengd, deel te nemen aan de Permanente Her- en Bijscholing (PHB).

Stages

Inhoud

Je gaat zowel met de theorie als de praktijk aan de slag. Je verdiept je in het Wetboek van Strafrecht, Bijzondere wetten en Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Daarnaast zijn er twee praktijkmodules waarbij je samen met een trainingsacteur aan de slag gaat met onderwerpen als sanctionerend optreden, dienstverlening en calamiteiten. De PHB bestaat uit vier modules. In principe neem je de eerste vier jaar elk jaar deel aan één module. WKPV I en II dien je in de eerste twee jaar na het behalen of verlengen van de akte te volgen. Het is niet mogelijk om de modules versneld te volgen. De praktijkmodules worden met trainingsacteur verzorgd.

Studielast

 WKPV IWKPV IISanctionerend optredenDienstverlening en calamiteiten
Studieduur2 dagen3 dagen2 dagen2 dagen
Leeruren16 lesuren (2 dagen)24 lesuren (3 dagen)16 lesuren (2 dagen)16 lesuren (2 dagen)
Lesmomentin overlegin overlegin overlegin overleg

Toelating

Om te kunnen deelnemen aan de PHB voor domein 1 dien je in het bezit te zijn van een geldige BOA-akte. 

Examen

De theoriemodules een en twee worden beide getoetst door het beantwoorden van meerkeuzevragen op de computer. De praktijkmodules worden getoetst met een praktijkexamen, waarin je met een trainingsacteur toont hoe je op de juiste wijze optreedt in een praktijkcasus. Bij module drie moet je daarnaast een combibon invullen en bij module vier schrijf je ook een rapportage. De praktijkmodules worden afgerond met een praktijkexamen bij ExTH.

Kosten

ScholingskostenAfhankelijk van keuze
Prijs (bij betaling 1x)afhankelijk van keuze
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostenExamen € 91,00 (mod. 1 en 2), € 209,00 (mod. 3 en 4)

De kosten betreffen een richtprijs. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen de kosten voor de examens waarvoor je je zelf moet aanmelden.

Scholingskosten WKPV I, Strafrecht (module BOA)
Scholingskosten WKPV II, bijzondere wetten, Algemene Plaatselijke Verordeningen (APV) (module BOA)
Scholingskosten Sanctionerend optreden (module BOA)
Scholingskosten Dienstverlening en calamiteiten (module BOA)

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.