Handhaving
Volwassenen

Permanente her- en bijscholing (PHB) BOA, Domein 1

Voor volwassenen

Ben je Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar (BOA) en werkzaam in domein 1? Dan is deze her- en bijscholing echt iets voor jou.

Je gaat zowel met de theorie als de praktijk aan de slag. Je verdiept je in het Wetboek van Strafrecht, Bijzondere wetten en Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Daarnaast zijn er twee praktijkmodules waarbij je samen met een trainingsacteur aan de slag gaat met onderwerpen als sanctionerend optreden, dienstverlening en calamiteiten. De PHB bestaat uit vier modules. In principe neem je de eerste vier jaar elk jaar deel aan één module. WKPV I en II dien je in de eerste twee jaar na het behalen of verlengen van de akte te volgen. Het is niet mogelijk om de modules versneld te volgen. De praktijkmodules worden met trainingsacteur verzorgd.

Duur
2 of 3 dagen
Leerweg
Brancheopleiding
Locatie(s)
Incompany, Leeuwarden
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten afhankelijk van keuze
Eerstvolgende startdatum
Leeuwarden in overleg

Studielast

 WKPV IWKPV IISanctionerend optredenDienstverlening en calamiteiten
Studieduur2 dagen3 dagen2 dagen2 dagen
Leeruren16 lesuren (2 dagen)24 lesuren (3 dagen)16 lesuren (2 dagen)16 lesuren (2 dagen)
Lesmomentin overlegin overlegin overlegin overleg

Toelating

Om te kunnen deelnemen aan de PHB voor domein 1 dien je in het bezit te zijn van een geldige BOA-akte. 

Examen

De theoriemodules een en twee worden beide getoetst door het beantwoorden van meerkeuzevragen op de computer. De praktijkmodules worden getoetst met een praktijkexamen, waarin je met een trainingsacteur toont hoe je op de juiste wijze optreedt in een praktijkcasus. Bij module drie moet je daarnaast een combibon invullen en bij module vier schrijf je ook een rapportage. De praktijkmodules worden afgerond met een praktijkexamen bij ExTH.

Startdata

Leeuwarden
in overleg Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Open Dag voor alle opleidingen

Donderdag 17 november 2022
15.00 - 20.00 uur
Alle locaties

Vrijdag 27 januari 2023
15.00 - 20.00 uur
Alle locaties

Zaterdag 28 januari 2023
09.30 - 12.30 uur
Alleen locatie Urk

Infodag voor alle opleidingen

Woensdag 15 maart 2023
16.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 7 juni 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 30 augustus 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Beleefdagen

Oktober 2022 - maart 2023
Alle locaties

We bereiden ons graag voor op je komst, want we vinden het belangrijk dat je de opleiding kiest die bij jou past. Daarom vragen we je om je van te voren aan te melden. Je ontvangt na aanmelding een QR-code in je mail die we scannen bij binnenkomst. Zo blijven we ook na je bezoek in contact en informeren we je over toekomstige voorlichtingen.

Aanmelden