Verdieping in het vakgebied incasso, dossieronderzoek en bemiddeling (Incassomedewerker)

Voor volwassenen
Verdieping in het vakgebied incasso, dossieronderzoek en bemiddeling (Incassomedewerker)
Crebo K1168

Heb je interesse in (administratieve) incassowerkzaamheden en relevante wetgeving? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Duur
3 dagdelen en online zelfstudie
Leerweg
Keuzedeel
Locatie(s)
Leeuwarden
Lesmoment
ochtend, middag, zelfstudie (e-learning)
Kosten
Scholingskosten € 200,00
Eerstvolgende startdatum
nader te bepalen Leeuwarden

Stages

Inhoud

In deze cursus verdiep je je in de werkzaamheden bij een incassobureau, zoals het onderzoeken van dossiers en bemiddelen bij betalingsgeschillen. Er is aandacht voor het belang van de juiste houding en toon in de communicatie met de opdrachtgever, debiteuren en andere betrokkenen. Je doet specialistische kennis op van relevante wetgeving (WIK, AVG), incassoprocessen en betrokken partijen en organisaties. De inhoud van deze cursus is afgestemd op de criteria voor vakbekwaamheid van de Nederlandse Vereniging van gecertificeerde incasso ondernemingen (NVI).

Je gaat een aantal dagdelen naar school, daarnaast volg je online les en maak je opdrachten. Ook tijdens de online lessen en opdrachten kan je begeleiding van docenten krijgen. Met dit keuzedeel vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. Met dit keuzedeel wordt je ook voorbereid op het branche diploma NVI-basismodule. Meer informatie over dit keuzedeel. Dit keuzedeel is ook geschikt voor bijscholing van werknemers.

Studielast

Studieduur3 dagdelen en online zelfstudie
Leeruren2,5 lesuren per dagdeel en circa 15-20 uur zelfstudie per week
Lesmomentwoensdag

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing.

Examen

Het keuzedeel wordt afgesloten met een examen van de Nederlandse Vereniging van gecertificeerde incasso ondernemingen (NVI). Je dient het examen zelf aan te vragen en de kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen.

Diploma

Als je het keuzedeel met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Daarnaast kun je het examen van de Nederlandse Vereniging van gecertificeerde incasso ondernemingen (NVI) behalen, welke je zelf dient aan te vragen en te bekostigen.

Kosten

Scholingskosten€ 200,00
Lesmateriaalexclusief
Examenkostenexclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 200,00
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostencirca € 125,00 en € 125,00

De bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen de kosten voor lesmateriaal en de examens die je zelf dient aan te vragen. Als je al in het bezit bent van lesmateriaal, hoef je dit niet nogmaals aan te schaffen.
Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.