Medisch secretaresse

Voor volwassenen
Medisch secretaresse
Crebo K0065

Ben jij de duizendpoot die verschillende werkzaamheden uitvoert en een representatieve functie in de gezondheidszorg wil? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Duur
20 weken
Leerweg
Keuzedeel, Cursus / training
Locatie(s)
Sneek
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten € 1.130,00
Eerstvolgende startdatum
25/10/2021 Sneek

Je bereidt het spreekuur voor en maakt (telefonisch) (vervolg)afspraken met patiënten voor het spreekuur in het patiëntenregistratiesysteem en zoekt voor het spreekuur begint de statussen, dossiers en foto’s op, beoordeelt of nog aanvullende (vertrouwelijke) informatie en/of uitslagen elders verkregen moeten worden en voegt deze gegevens in voorkomende gevallen toe aan het patiëntendossier. Daarnaast zorg je dat de spreekkamers voorzien zijn van onderzoeksmaterialen, goed werkende apparatuur en formulieren ten behoeve van het spreekuur. Je ontvangt patiënten, controleert waarvoor de patiënt komt, neemt de documenten in ontvangst, zoals een verwijzing, brief, ziektekostenpas, verwerkt de gegevens in het systeem, geeft (medische) informatie aan cliënten en verwijst of begeleidt hen naar de juiste arts of afdeling, zorgt voor de financieel administratieve afhandeling van zaken en voorziet vervolgens verwijzende instanties van de nodige informatie.

Stages

Inhoud

Tijdens deze cursus leer je het spreekuur voor te bereiden, patiënten ontvangen, (telefonische) (vervolg) afspraken maken in het patiënten registratiesysteem en verwijzende instanties informeren. Daarnaast leer je de medische terminologie, anatomie, fysiologie en pathologie.

Dit is een keuzedeel. Hiermee vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. Keuzedelen zijn ook geschikt voor bijscholing van werknemers. Meer informatie over dit keuzedeel.

Je krijgt de volgende Vakken

 • medische terminologie
 • werking van het menselijk lichaam (anatomie, fysiologie en pathologie)
 • organisatie van de gezondheidszorg in Nederland
 • wettelijke regelgeving met betrekking tot bewaartermijnen van medische gegevens
 • financiering van de gezondheidszorg (Diagnose behandelcombinatie)

Studielast

Studieduur20 weken
Leeruren3 lesuren (1 dag) en circa 4-6 uur zelfstudie per week
Lesmomentwoensdag om 9.00 uur, schoolvakanties vrij

Toelating

Voor deze cursus is een werk- en denkniveau nodig vergelijkbaar met mbo niveau 4. De cursus start bij voldoende deelname en de inschrijving sluit 14 dagen voor de startdatum.

Examen

Aan het einde van de cursus maak je een examen.

Diploma

Als je het examen met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort. 

Kosten

Scholingskosten€ 1.130,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 1.130,00
BTWvrijgesteld

Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

 • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 201,00 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

  Meer informatie vind je in ons financieel reglement.

 • Een mbo-opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Met het keuzedeel kan de student zich verbreden of verdiepen. Keuzedelen zijn ook geschikt voor bijscholing van werknemers. Je sluit dan een arbeidsmarktrelevant keuzedeel af met een mbo-certificaat of een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen (afhankelijk van het keuzedeel).

  Keuzedelen

  In het basisdeel van je opleiding leg je een stevig fundament. Met het profieldeel geef je een specifieke, beroepsgerichte invulling aan je opleiding. Binnen het keuzedeel kies je zelf onderwerpen waardoor jij je kennis en vaardigheden verbreedt en/of verdiept. Je vergroot hiermee je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. De drie delen zijn verplicht en moeten afgerond zijn om een diploma te krijgen. De profiel- en keuzedelen van jouw opleiding bespreken we tijdens het intakegesprek.

 • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.