Medisch secretaresse

Medisch secretaresse K0065

Voor volwassenen

Je bereidt het spreekuur voor en maakt (telefonisch) (vervolg)afspraken met patiënten voor het spreekuur in het patiëntenregistratiesysteem en zoekt voor het spreekuur begint de statussen, dossiers en foto’s op, beoordeelt of nog aanvullende (vertrouwelijke) informatie en/of uitslagen elders verkregen moeten worden en voegt deze gegevens in voorkomende gevallen toe aan het patiëntendossier. Daarnaast zorg je dat de spreekkamers voorzien zijn van onderzoeksmaterialen, goed werkende apparatuur en formulieren ten behoeve van het spreekuur. Je ontvangt patiënten, controleert waarvoor de patiënt komt, neemt de documenten in ontvangst, zoals een verwijzing, brief, ziektekostenpas, verwerkt de gegevens in het systeem, geeft (medische) informatie aan cliënten en verwijst of begeleidt hen naar de juiste arts of afdeling, zorgt voor de financieel administratieve afhandeling van zaken en voorziet vervolgens verwijzende instanties van de nodige informatie.

Stages

Inhoud

Tijdens deze cursus leer je het spreekuur voor te bereiden, patiënten ontvangen, (telefonische) (vervolg) afspraken maken in het patiënten registratiesysteem en verwijzende instanties informeren. Daarnaast leer je de medische terminologie, anatomie, fysiologie en pathologie.

Dit is een keuzedeel. Hiermee vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. Keuzedelen zijn ook geschikt voor bijscholing van werknemers. Meer informatie over dit keuzedeel.

Je krijgt de volgende Vakken

  • medische terminologie
  • werking van het menselijk lichaam (anatomie, fysiologie en pathologie)
  • organisatie van de gezondheidszorg in Nederland
  • wettelijke regelgeving met betrekking tot bewaartermijnen van medische gegevens
  • financiering van de gezondheidszorg (Diagnose behandelcombinatie)

Studielast

Studieduur20 weken
Leeruren3 lesuren (1 dag) en circa 3 uur zelfstudie per week
Lesmomentwoensdag om 9.00 uur, schoolvakanties vrij

Toelating

Voor deze cursus is een werk- en denkniveau nodig vergelijkbaar met mbo niveau 4. De cursus start bij voldoende deelname en de inschrijving sluit 14 dagen voor de startdatum.

Examen

Aan het einde van de cursus maak je een examen.

Diploma

Als je het examen met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskosten€ 1.130,00
Lesmateriaalexclusief
Examenkosteninclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 1.130,00
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostencirca € 50,00

De bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen de kosten voor lesmateriaal die je zelf dient aan te schaffen.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66