Zakelijke Dienstverlening

Junior assistent-accountant MBO 4

Voor volwassenen
Junior assistent-accountant MBO 4
Crebo 25140

Ben je goed in analyseren, samenwerken en rapporteren en lijkt het je leuk om op een accountants- of administratiekantoor te werken? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
3 jaar
Niveau
4
Locatie(s)
Drachten
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten € 1.168,00
Startdata
februari 2020

Je voert administratieve handelingen uit voor klanten van een accountantskantoor. Je controleert of de klant de financiële administratie goed heeft uitgevoerd of jij verzorgt zelf de financiële administratie van de klant. Je stelt de balans en winst- en verliesrekening op en verzorgt de belastingaangifte.

Stages

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je onder meer hoe je werkzaamheden uitvoert voor debiteuren- en crediteurenbeheer en hoe je inkoop-, verkoop-, bank- en kasboeken bijwerkt. Daarnaast leer je hoe je administraties bijhoudt en hoe je een periodeafsluiting uitvoert.

Topopleiding 2019

Je krijgt de volgende Vakken

  • bedrijfsadministratie
  • bedrijfseconomie 
  • Nederlands
  • Engels
  • Loopbaan en burgerschap
  • rekenen
  • keuzedeel

Studielast

Studieduur 3 jaar
Leeruren 16 lesuren (2 dagen) en circa 8 uur zelfstudie per week
Stage/werk 650 uur per jaar, dat is circa 16 uur per week
Lesmoment maandag, dinsdag of vrijdag, schoolvakanties vrij

Je gaat naar school en je doet werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Toelating

Minimaal diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg, of een overgangsbewijs naar 4 havo of een mbo-diploma niveau 3 (van een vergelijkbare opleiding). Soms wordt een instaptoets afgenomen om te bepalen of je voldoende kennis hebt van Nederlands, Engels en rekenen. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan adviseren we je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden. De opleiding start bij voldoende deelname.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel loopbaan en burgerschap.

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Junior assistent-accountant op niveau 4.

Werken

Je kunt aan de slag bij een accountantskantoor of bij een administratiekantoor. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Doorleren

Met een niveau 4 diploma kun je doorstromen naar het hbo. Denk hierbij aan de opleiding Bedrijfseconomie, Accountancy of Management Payroll serviceaccountancy.

Kosten

  BOL
Scholingskosten € 1.168,00
Lesmateriaal exclusief
Examenkosten inclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens) € 1.168,00
BTW vrijgesteld
Bijkomende kosten circa € 350,00
BOL

De scholingskosten betreffen het jaarlijkse lesgeld dat je voor een mbo-opleiding moet betalen aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor het lesmateriaal, zoals boeken, dat je dient aan te schaffen. Tevens kan een bijdrage worden gevraagd voor bijvoorbeeld een excursie of een werkweek.

Meer over kosten in het mbo

Startdata

BOL

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66