Drones

Drones ROC-Light basis

Voor volwassenen

Middels deze opleiding behaal je het ROC-Light kenniscertificaat. De vergunning kun je, na het behalen van je kenniscertificaat, aanvragen bij het INLT. Om bedrijfsmatig of commercieel te vliegen met een drone is een vergunning verplicht in Nederland.

Stages

Drones

Inhoud

Je krijgt de wettelijk verplichte kennis omtrent meteorologie, luchtvaartwetgeving, vliegprestaties, planning, navigatie, menselijke factoren plus nog een aantal andere onderdelen in twee dagen aangeleerd. De opleiding wordt gegeven door bevoegde, gecertificeerde dronepiloten van ROC Friese Poort in samenwerking met de professionals van Dutch Drone Academy en EuroUSC Benelux. Het theoriecertificaat wordt geaccepteerd door de IL&T (Inspectiedienst Leefomgeving & Transport) bij de ROC-Light vergunningsaanvraag. Een vliegvaardigheidstoets (niet verplicht) zijn bij de cursus inbegrepen aan het einde van de tweede dag.

Tijdens deze dagen zal jou de voor het ROC-Light examen vereiste theoriekennis worden bijgebracht. Natuurlijk ontvang je ook een boek met alle lesstof in het Nederlands, een navigatiepasser, geo-driehoek, schrijfgerei en de wettelijk verplichte aeronautische kaart van Nederland. Ook ontvang je een oefen-drone met verschillende vlucht-modi (Visuo Mini-drone) inclusief 1MP camera. Aan het einde van dag twee wordt er een vliegvaardigheidstoets afgenomen. Slaag je hiervoor, dan krijg je tevens een certificaat waarmee je direct dekking krijgt bij een van de grootste drone-verzekeraars van ons land, waarbij je niet hoeft aan te tonen dat je de gebruikelijke 20 uur vliegervaring hebt. De toets wordt afgenomen met een drone van ROC Friese Poort en duurt slechts 8 minuten per persoon. Er kan niet voor geoefend worden, het is echt alleen een momentopname van jouw vliegvaardigheid.

Studielast

Studieduur2 dagen
Leeruren7 lesuren (2 dagen) en circa 4 uur zelfstudie
Lesmomentnader te bepalen

 

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing. De training start bij voldoende deelname.

Examen

Het ROC-Light examen dient als afsluiting op een separate dag en is inbegrepen in de prijs van deze workshop. Het examen wordt afgenomen door EuroUSC Benelux op de schoollocatie of in Hoofddorp, afhankelijk van het aantal deelnemers. Het examen dien je zelf te boeken via Dutch Drone Academy die verzorgd de coördinatie hiervoor.

Diploma

Indien je slaagt ontvang je jouw ROC-Light theorie kennisbewijs van EuroUSC. Deze is nodig voor de aanvraag van de ROC-Light vergunning bij de IL&T. Een vliegvaardigheid toetsingscertificaat van de Dutch Drone Academy, voor verzekeraar. Daarnaast ontvang je een set professionele checklists en concept algemene voorwaarden voor een drone operator.

Kosten

Scholingskosten€ 899,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 899,00
BTWvrijgesteld
Bijkomende kosteneventueel circa € 125,00

De genoemde bedragen zijn exclusief bijkomende kosten. Dit betreffen de kosten voor een eventueel herexamen.

Startdata

6-6-2019 Emmeloord
nader te bepalen Sneek
nader te bepalen Drachten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon
058-233 99 66