Leven Lang Ontwikkelen
Flexibel, waardevol en toekomstgericht beroepsonderwijs dat speciaal is ingericht voor volwassenen. Zowel als particulier en als medewerker van een organisatie kun je bij ons terecht voor om- of bijscholing.
Waarom kies jij voor ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs?
Je kunt als volwassene bij ons terecht voor verschillende erkende mbo-opleidingen, mbo-certificaten, cursussen, brancheopleidingen en trainingen. Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Zowel bij je opleidingskeuze als bij de begeleiding gedurende je opleiding. Je zit in de klas met vak- en leeftijdgenoten. Daardoor heb je veel raakvlakken en leer je van elkaar. Ons uitgangspunt is dat je met plezier je opleiding volgt en deze met goed resultaat afrondt.
Je kunt bij ons:
- (dichtbij) leren in de praktijk
- meerdere keren per jaar instromen
- in de avonduren naar school
- versneld je diploma behalen
- kiezen uit veel opleidingen en cursussen
- studeren met andere volwassenen

Voorjaarsvakantie
Van 27 februari t/m 3 maart 2023.Informatieavond 15 maart voor volwassenen
Heb je nog geen studiekeuze gemaakt? Laat je informeren tijdens de informatieavond!Nieuws
ON THE JOB’ OPLEIDINGEN NU OOK IN SNEEK!
Na een succesvolle start in Leeuwarden start Gastvrij Fryslân vanaf febr. ‘23 met een nieuwe ‘hub’ in Sneek samen met Van de...
Subsidie: Het Noorden Leert Door
Wil je verder komen in je vak of een andere richting op gaan? Dit is je kans!
Ontwikkelfonds Upgrade Jezelf
De arbeidsmarkt in Regio Zwolle verandert in een rap tempo. Beroepen verdwijnen, nieuwe banen ontstaan en de inhoud van ...
Veelgestelde vragen volwassenen
Als ROC Friese Poort vinden we het belangrijk dat je je als student aanmeldt voor een opleiding die bij je past. Daarom nodigen wij je na je aanmelding uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek leren we elkaar beter kennen en horen we graag wat jouw interesses en ambities zijn en waarom jij voor deze opleiding hebt gekozen.
Wanneer je niet naar het kennismakingsgesprek komt en geen vervangende afspraak maakt, vervalt jouw recht op plaatsing. Er zijn geen kosten verbonden aan het kennismakingsgesprek.
Op de website www.stagemarkt.nl kun je per sector op basis van je postcode een overzicht van alle geaccrediteerde instellingen (erkende leerbedrijven) vinden. Op www.s-bb.nl kun je ook informatie vinden. Een goed idee is om bij een instelling of bedrijf te vragen of je een dag mee mag lopen. Dit geeft een goede indruk.
Een deelnemer die een BBL-A-opleiding volgt, is bij een organisatie in dienst. Hierbij komen diverse kosten naar voren:
- de scholingskosten (inclusief boeken)
- afdracht volgens de CAO aan het eventuele opleidingsfonds (die overigens weer subsidie verstrekt)
- de vergoeding aan de deelnemer, die via de CAO geregeld is of door de organisatie zelf is bepaald
- de (in)directe bedrijfskosten voor de praktijkopleider in het bedrijf
- de deelnemer heeft dan de rechtspositie van werknemer.
Een deelnemer die een BBL-S-opleiding volgt, is niet bij een organisatie in dienst en ontvangt geen salaris gedurende de stageperiode (er is tevens geen recht op vakantiedagen, vakantiegeld en er is geen afdracht van sociale premies). In overleg met de BPV-instelling kunnen er afspraken gemaakt worden over een eventuele stagevergoeding, reiskostenvergoeding en of het aantal vrije dagen. Dit is echter geen verplichting. Als er geen arbeidsovereenkomst is, geldt de POK met het reglement POK BBL-S. De deelnemer behoudt dan de rechtspositie van deelnemer.
Over het algemeen worden alle opleidingen Zorg en Welzijn overdag gegeven. Incidenteel kan het voorkomen dat een opleiding in de Zorg en Welzijn deels in de avonduren wordt gegeven.
Contact

Al je vragen kun je aan ons stellen via: