Home volwassenen

Voor volwassenen

Volwassenonderwijs

Werk maken van je passie!
Je kunt als volwassene bij ons terecht voor verschillende mbo-opleidingen, cursussen, brancheopleidingen en trainingen. Flexibel, waardevol en toekomstgericht beroepsonderwijs dat speciaal is ingericht voor volwassenen. Zowel als particulier en als medewerker van een organisatie kun je bij ons terecht voor om- of bijscholing. Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Zowel bij je opleidingskeuze als bij de begeleiding gedurende je opleiding. Je zit in de klas met vak- en leeftijdgenoten. Daardoor heb je veel raakvlakken en leer je van elkaar. Ons uitgangspunt is dat je met plezier je opleiding volgt en deze met goed resultaat afrondt.

Je kunt bij ons:
  Check (dichtbij) leren in de praktijk
  Check meerdere keren per jaar instromen
  Check in de avonduren naar school
  Check versneld je diploma behalen
  Check kiezen uit veel opleidingen en cursussen
  Check studeren met andere volwassenen

 

Meer dan alleen een school

Ilse Jorritsma

'Ik vind het fijn dat in het volwassenenonderwijs stage en school naast elkaar lopen'.
foto Ilse Jorritsma.jpg

Louida Taloustan

“Voor de toekomst van onze kinderen”
Louida Taloustan

Natalie Goedegeburen

"Ik kan in een half jaar mijn koksdiploma halen"
Natalie Goedegeburen1

Manon Pit

“Het voelt goed om aan je eigen ontwikkeling te werken”
Manon PIt

Manita Postma

"Ik heb het na mijn opleiding veel drukker gekregen."
Manita Postma

Jan van Buiten

"Koksopleiding is een eerste stap naar onze Franse bed & breakfast"
Jan van Buiten met pan.jpg

René Mulder, Online marketing

"Na het volgen van de opleiding Online Marketing heb ik tevens mijn NIMA-certificaat behaald."
René Mulder

Vergelijkbare opleidingen

De nieuwste opleidingen voor jou

Agenda

Agenda

Schrijf je in voor de nieuwsbrief volwassenenonderwijs

Nieuws

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • De wet scholingsplicht. Hoe zit dat ook alweer?

  Werkgevers hebben sinds 1 juli 2015 de wettelijke plicht om de medewerker in staat stellen scholing te volgen die noodzakelijk is voor de uitoefening van zijn/haar functie. Ook voor het voortzetten van de arbeidsovereenkomst indien de functie van de medewerker komt te vervallen of hij niet langer in staat is deze te vervullen.

  Er zijn verschillende typen scholing, namelijk scholing die noodzakelijk is voor de uitoefening van de huidige functie van de medewerker en scholing die noodzakelijk is voor het voortzetten van de arbeidsovereenkomst als de huidige functie komt te vervallen.

  De verplichting om arbeidsgerichte scholing aan te bieden voor ander werk binnen de organisatie is alleen verplicht als de organisatie hier mogelijkheden in ziet. Dit hangt af van factoren, zoals de kosten en duur van onderwijs. Het niet aanbieden van scholing kan consequenties hebben. Er gelden voor de functies van medewerkers (wettelijke) verplichtingen op het gebied van opleiding en diploma’s.

  Wil je weten of jouw organisatie in aanmerking komt voor subsidies? Bekijk het subsidieoverzicht of bereken het via de subsidiecalculator.

 • De eerder behaalde resultaten van de genoemde vakken zijn twee jaar geldig. Na deze periode moet je opnieuw examen doen.

 • Wil je je voorbereiden op je toekomstige baan? Op Glassdoor is speciaal voor studenten van ROC Friese Poort informatie beschikbaar gesteld. Je krijgt hier meer inzicht in wat er achter de deuren van bedrijven gebeurt. Lees vacatures, bedrijfsbeoordelingen, arbeidsvoorwaarden en meer.

 • ROC Friese Poort is in bezit van het Keurmerk Blik op Werk. Inburgeraars die bij ons een inburgeringscursus volgen, komen dankzij dit keurmerk in aanmerking voor een lening van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

  keurmerk Blik op Werk

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66