0900 8 996 996
(normaal tarief)

Ervaringscertificaat (EVC)

Scholingstraject voor volwassenen

Met een EVC-traject breng je precies in kaart wat je aan kennis en vaardigheden in huis hebt. Je kunt je kennis en ervaring officieel laten erkennen en dit laten vastleggen in een Ervaringscertificaat (EVC). 

Daarom kies je voor ROC Friese Poort

  • Versneld en meerdere startmomenten
  • Goed te combineren met werk en/of gezin
  • Professioneel, klassikaal onderwijs
  • Persoonlijke begeleiding

In het kort

Wat leer je?
Het Ervaringscertificaat (EVC) is speciaal ontwikkeld voor nog niet gediplomeerde medewerkers, werkzoekenden en anderen die kennis en ervaring in beeld willen brengen of officieel erkend willen hebben. Het EVC-traject geeft je inzicht in je eigen kennen, kunnen en interesses. Met het Ervaringscertificaat kun je aantonen dat je beschikt over een bepaald werk- en denkniveau. 

Meld je direct aan voor deze opleiding
Soort traject:
test / toets / examen
Duur:Info
gemiddeld 21 weken
Lesmoment:
Overdag
Startdatum: Bepaald na intake
Opleidingscode:
68009
Vestigingen:

Je voelt je thuis bij ROC Friese Poort

Alle aandacht voor jou
Persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk. Zowel bij je opleidingskeuze, maar ook bij de begeleiding tijdens je opleiding. Met vestigingen in Emmeloord, Dokkum, Drachten, Leeuwarden, Sneek en Urk is er altijd een vestiging bij jou in de buurt. Ons uitgangspunt is dat je met plezier je opleiding volgt en deze met goed resultaat kunt afronden. Daarom hebben we ons aanbod zoveel mogelijk op jou afgestemd. 

 

Inhoud

Het EVC-traject is als volgt opgebouwd:

  • voorlichting
  • individuele intake, inclusief quickscan en bepalen loopbaandoel
  • verzamelen bewijsstukken voor je portfolio
  • portfoliobeoordeling door beoordelaar met een criteriumgericht interview en eventueel andere beoordelingsinstrumenten
  • evaluatie met overhandiging EVC-rapport en EVC-certificaat

Bij een EVC-traject nemen we Loopbaan en Burgerschap op in het EVC-traject. Dit is een verplicht onderdeel wat aangetoond moet zijn als je je Ervaringscertificaat wilt laten omzetten tot een mbo-diploma. Hiervoor hoef je dus geen aanvullende scholing te volgen.

Studiebelasting

Trajectduur: gemiddeld 21 weken
Contactmoment: wordt in onderling overleg afgesproken

Doorleren

  • Is je doel het behalen van een mbo-diploma dan dien je na afronding van je EVC-traject nog examens Nederlands, rekenen en eventueel Engels te maken. Dit wordt tijdens het evaluatiegesprek met je besproken en is afhankelijk van je loopbaandoel. Na je EVC-traject en de taal- en rekenexamens zijn er mogelijkheden om in te stromen in een mbo-opleiding, deze kun je dan vaak met een verkort programma doorlopen. Je volgt alleen die onderdelen van de opleiding waarvoor je niet bent erkend op basis van je EVC-traject. Als je volledig erkend bent voor de beroepsgerichte werkprocessen dan is het ook mogelijk om na de taal- en rekenexamens een verzilveringsverzoek in te dienen bij het EVC-Centrum van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Werken

Na het doorlopen van een EVC-traject kun je gerichter solliciteren, je positie op de arbeidsmarkt verbeteren, je loopbaanperspectieven, zelfvertrouwen en motivatie vergroten.

Toelating

Er zijn geen specifieke instroomeisen voor het doorlopen van een EVC-traject. Het is wel van belang dat je over een computer met internetverbinding beschikt.

Examen

Tijdens een EVC-traject worden geen examens gemaakt. Je gaat hierbij uit van alles wat je al beheerst.

Diploma

Je ontvangt een officieel erkende rapportage van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen in de vorm van een Ervaringscertificaat. ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen is erkend aanbieder van EVC. 

Kosten

Scholingskosten:
€ 1.375,00
Lesmateriaal:
inclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens):
€ 1.663,75
BTW:
inclusief

De genoemde scholingskosten zijn exclusief BTW. De genoemde totaalprijs is inclusief BTW. 

Wanneer je je hebt aangemeld voor het EVC-traject word je uitgenodigd voor een intake- en/of adviesgesprek. Dit intakegesprek is kosteloos en vrijblijvend en heeft tot doel met je af te stemmen of het traject aansluit bij je wensen. Als blijkt dat het EVC-traject onvoldoende aansluit op jouw situatie, wordt er niks in rekening gebracht. Daarnaast is het mogelijk in termijnen te betalen.

 

 

Contact

Volwassenenonderwijs
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
Telefoon: 058 - 233 99 66
E-mail: volwassenen@rocfriesepoort.nl

Of neem, namens je organisatie, contact op met onze opleidingsadviseurs.
Bezoekadres: Anne Wadmanwei 6 , 8914 BD Leeuwarden

  

Nieuws

Misschien ook interessant

Twijfel je over deze opleiding? Wil je weten wat je nog meer zou kunnen gaan doen? We hebben genoeg opleidingen in dezelfde studierichting!