0900 8 996 996
(normaal tarief)

Draaien

Scholingstraject voor volwassenen

Werk jij graag met metaal of ben je bijvoorbeeld als uitzendkracht al werkzaam in deze sector, maar heb je hier nog geen passende papieren voor? Of krijg je op je werk te maken met draaibanken en ben je nog niet voldoende vaardig om hier zelfstandig mee aan de slag te gaan? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Daarom kies je voor ROC Friese Poort

  • Versneld en meerdere startmomenten
  • Goed te combineren met werk en/of gezin
  • Professioneel, klassikaal onderwijs
  • Persoonlijke begeleiding

In het kort

Bij draaien wordt een product dat verspaand moetworden in een klem geplaatst. De klem houdt hetproduct stevig vast en draait het met hoge snelheid rond. Een beitel in de langsrichting en dwarsrichting
wordt tegen het product gedrukt. De beitel draait vervolgens spanen van het product af om het daarmee een gewenste vorm te geven. Om deze gewenste vorm te krijgen moet de machine door de draaier goed worden ingesteld, de juiste snelheid worden gehanteerd en moeten de juiste beitels worden gebruikt.

Meld je direct aan voor deze opleiding
Soort traject:
cursus / training
Duur:Info
Afhankelijk van de gekozen module
Lesmoment:
Avond
Overdag
Startdatum: op elk moment in Drachten
Opleidingscode:
51082
Vestigingen:

Je voelt je thuis bij ROC Friese Poort

Alle aandacht voor jou
Persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk. Zowel bij je opleidingskeuze, maar ook bij de begeleiding tijdens je opleiding. Met vestigingen in Emmeloord, Dokkum, Drachten, Leeuwarden, Sneek en Urk is er altijd een vestiging bij jou in de buurt. Ons uitgangspunt is dat je met plezier je opleiding volgt en deze met goed resultaat kunt afronden. Daarom hebben we ons aanbod zoveel mogelijk op jou afgestemd. 

 

Inhoud

Bij deze cursus kun je uit de vijf onderstaande modules kiezen:

  • Module 1 Conventioneel draaien
  • Module 2 CNC draaien
  • Module 3 CNC programmeren Edgecam (draaien)
  • Module 4 CNC programmeren Siemens ShopTurn

Lees alles over de inhoud van de verschillende modules. Iedere module duurt 5 dagen, behalve module Teach-in draaien. Deze duurt 10 dagen. Bij Module 1 en 2 is het mogelijk de module met extra dagen uit te breiden.Op onze website vind je een uitgebreide modulebeschrijving.

Studiebelasting

Studieduur 5 of 10 dagen van 8 uur per module*
Lesmoment overdag en/of avond

*afhankelijk welke module je kiest.

Werken

Na afronding van deze cursus ken je de primaire vaardigheden van het conventioneel en/of CNC draaien en/of het CNC programmeren. Je kunt aan de slag in de sector metaal als conventioneel en/of CNC draaier. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Toelating

Je dient minimaal te beschikken over mbo-werk- en denkniveau 2. Er wordt gestart bij minimaal vijf en maximaal twaalf deelnemers (dit geldt alleen voor CNC Programmeren). In overleg kan het traject ook incompany worden uitgevoerd. Je kunt in overleg wekelijks starten.

Examen

De cursus heeft geen afsluitend examen.

Diploma

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Het niveau van deze opleiding is vergelijkbaar met mbo-niveau 2.

Kosten

Scholingskosten:
afhankelijk van gekozen module(s)
Totaalprijs (bij betaling ineens):
afhankelijk van gekozen module(s)
BTW:
vrijgesteld

Je kunt je aanmelden voor de gehele cursus of voor een of meerdere modules. Bij de aanmelding kun je aangeven welke module(s) je wilt volgen en zie je de prijs van de betreffende module. De totaalprijs is een richtprijs op basis van een 5-daagse cursus. Het is mogelijk deze modules met extra dagen uit te breiden. Vraag hiervoor naar een vrijblijvende prijsopgave.

Veelgestelde vragen

Meer veelgestelde vragen

Agenda

Contact

Volwassenenonderwijs
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
Telefoon: 058 - 233 99 66
E-mail: volwassenen@rocfriesepoort.nl

Of neem, namens je organisatie, contact op met onze opleidingsadviseurs.
Bezoekadres: Anne Wadmanwei 6 , 8914 BD Leeuwarden

  

Nieuws

Misschien ook interessant

Twijfel je over deze opleiding? Wil je weten wat je nog meer zou kunnen gaan doen? We hebben genoeg opleidingen in dezelfde studierichting!