Haal meer uit je (werk)ervaring

Weet jij over welke kwaliteiten en ervaringen jij beschikt? Gedurende je hele leven leer je en doe je op verschillende manieren veel ervaringen op. Tijdens een opleiding maar juist ook tijdens het uitvoeren van je werk of het dagelijkse leven. Wil je inzichtelijk krijgen wat jij allemaal aan kennis en kunde in huis hebt en wat deze ervaring waard is? Daar kunnen wij jou bij helpen. Daarmee kun je bijvoorbeeld ook vrijstellingen krijgen voor een opleiding, waardoor je niet alles opnieuw hoeft te leren.

Libereaux
Libereaux is een samenwerkingspartner van ROC Friese Poort. Wij ondersteunen onderwijsinstellingen, studenten en medewerkers om succesvol te zijn op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, arbeidsmobiliteit en flexibilisering van onderwijs. Wij zijn erkend EVC-aanbieder, waarbij je met behulp van DITKANIK.NU, ons eigen e-portfoliosysteem, je werkervaring inzichtelijk maakt.

Afhankelijk van jouw doel, kun je kiezen uit:

  • zelfstandig aan de slag met DITKANIK.NU 
  • zelfstandig met begeleiding aan de slag DITKANIK.NU
  • intensieve begeleiding via Ontwikkeladviestraject
  • EVC-traject: valideren van ervaring

Benieuwd wat bij jou past?

Voor jou

Irma (42) vertelt haar verhaal: "Op mijn 20e heb ik mijn diploma mbo 4 Onderwijsassistente gehaald. Sindsdien sta ik als onderwijsassistente in het vmbo waarvan de laatste vier jaar als volwaardig docent Nederlands. Om als docent voor de klas te blijven staan, wil mijn werkgever dat ik een diploma heb. Ik wil zelf graag ook mijn diploma docent Nederlands behalen, alleen wil ik geen 4-jarige opleiding volgen als ik de meeste vakken dagelijks al uitvoer in de praktijk. Daarnaast heb ik een gezin met drie jonge kinderen en werk ik 32 uur, wat zorgt voor een pittige combinatie."

Herken jij je in de situatie van Irma? Wil je wel een opleiding volgen, maar weet je niet hoe je dit met privé en werk moet combineren? Of wil je zo efficiënt mogelijk een diploma behalen? En beschik jij over werkervaring behorend bij de gewenste opleiding? Dan is een EVC-traject iets voor jou!

EVC-traject

Mbo- of hbo-opleiding
Bij een EVC-traject is het mogelijk om jouw werkervaring te laten valideren ten opzichte van een meetlat die hoort bij een mbo- of hbo-opleiding. Hierdoor kun je delen van een opleiding vrijgesteld krijgen die je eigenlijk al weet, wat betekent dat je alleen nog leert wat je nodig hebt. Oftewel, EVC is een efficiënte route naar een mbo- of hbo-diploma. Wij hebben hiervoor afspraken gemaakt met verschillende onderwijsinstellingen, zodat we deze versnelde route vooraf kunnen garanderen.

Meer informatie over EVC-traject mbo

Beroepsoverstijgende competenties (BOC)

Je toont met een BOC-traject je werk- en denkniveau aan. Dit doen we door jouw ervaring van werk, vaardigenheden en kennis bij elkaar te leggen en formeel te erkennen. Anders bij een diploma gaat het niet om een opleidingsrichting, maar dat jouw brede werkervaring wordt vastgelegd op jouw niveau. BOC betekent beroeps overstijgende competentie. Dit is bijvoorbeeld geschikt als je een mbo-diploma hebt, en je hbo werk- en denkniveau wilt aantonen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld uiteindelijk op een hbo-functie solliciteren.

Meer informatie


Loopbaanoriëntatie

Ben je uitgekeken op je huidige functie, wil je wat anders of heb je een leuke functie gezien? En wil je eerst weten waar jouw kwaliteiten liggen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een oriëntatietraject.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het traject of een vrijblijvende offerte?

Individueel traject
Neem contact op met Libereaux:

Libereaux

Traject voor bedrijven

BO