Tips en tricks Digitale Weerbaarheid

Hoe ga ik veilig om met wachtwoorden? Hoe herken ik phishing berichten? Hoe geef ik sturing aan de digitale informatieprikkel die op mij afkomt? Hoe beveilig ik mijn smartphone? Hoe ziet mijn digitale voetafdruk eruit? Hoe zit het met mijn digitale privacy? Iedereen komt vroeg of laat in aanraking met dit soort vragen. Het practoraat publiceert iedere week een infographic met praktische handreikingen. Mis je een infographic? Stuur je vraag naar rtjoelker@ROCFriesePoort.nl en we nemen contact met je op.

Download de infographics

  1. Veilig omgaan met wachtwoorden
  2. Wees alert op phishing
  3. Maak back-ups
  4. Doe je updates
  5. Mobiele apparaten
  6. Privacy
  7. 2Factorauthenticatie
  8. Veilig omgaan met online tools

Webinar

Renze Tjoelker en Dennis van Gelderen (politie Leeuwarden) vertellen in deze online cyberdeelsessie over de uitgangspunten en organisatie van de Cyber to go roadshows en hoe ze inwoners en ondernemers digitaal weerbaarder maken. Want hoe ga je veilig met wachtwoorden om en hoe werkt phishing? Tijdens een Cyber to go roadshow wordt antwoord gegeven op dit soort vragen. De avonden kenmerken zich door de praktische tips die worden gegeven.

IT - Scan 

Ondernemers komen door hun dagelijkse bezigheden vaak niet aan hun digitale veiligheid toe. Mede daardoor zijn zij kwetsbaar. Ook weten ze vaak niet precies wat ze met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) aan moeten. Vanuit deze behoefte is Cybersafety Noord Nederland begonnen met het aanbieden van IT-scans, gericht op het in kaart brengen van digitale kwetsbaarheden en het bieden van ondersteuning bij AVG-vraagstukken.