Koksopleiding op Terschelling

Koksopleiding ROC Friese Poort op Terschelling

ROC Friese Poort, t Schylger Jouw en diverse horecaondernemers op Terschelling hebben de handen ineen geslagen en het mogelijk gemaakt om een koksopleiding op locatie te volgen. Aanleiding is het tekort op de arbeidsmarkt aan horecapersoneel op het eiland.

Diverse opleidingstrajecten, voor elke situatie een passende oplossing
Je kunt kiezen voor het opleidingstraject dat het beste bij jou past. Het branchediploma SVH heeft als voordeel dat je geen algemeen vormende vakken hebt zoals taal en rekenen. Bij een mbo-opleiding zijn dit verplichte vakken. Een mbo-opleiding is daarentegen goedkoper en geeft je de mogelijkheid om door te stromen naar een andere mbo-opleiding. Je werkgever heeft ook vaak subsidiemogelijkheden als je een mbo-opleiding volgt.kok terschelling

Beide varianten geven je een gedegen basis met onder andere de nieuwste trends en innovaties. De opleidingen worden verzorgd door gepassioneerde docenten die je helpen klimmen op de gastronomische ladder.

De volgende opleidingen kan je vanaf november 2019 volgen op het eiland: 

Branchediploma SVH

  • Basiskok SVH (25 weken)
  • Zelfstandig Werkend Kok SVH (25 weken)

MBO diploma niveau 2 en 3 BBL

  • Kok niveau 2 BBL versneld (Leren en werken, 1 jaar)
  • Zelfstandig Werkend Kok BBL versneld (Leren en werken, 2 jaar)

Lessen
De lessen starten op maandag 11 november 2019 op de locatie van ’t Schylger Jouw in Midsland.

Kosten en voorwaarden

Brancheopleiding SVH

Basiskok SVH

 

Zelfstandig Werkend Kok SVH

 
Duur:25 wekenDuur:25 weken
Kosten:€ 3.175 (incl. boeken en licenties)Kosten:€ 3.425 (incl. boeken en licenties)
Examenkosten:€ 375Examenkosten:€ 425
Toelatingseis:geenToelatingseis:Basiskok of 3 jaar relevante werkervaring
    

MBO diploma BBL (leren en werken)

Kok niveau 2 BBL mbo

 

Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 BBL mbo

 
Duur:leren en werken,         1 jaar (versneld)Duur:leren en werken,         2 jaar (versneld)
Kosten:€ 240,- per jaar* (exclusief leer- en hulpmiddelen zoals boeken en koks-kleding. Dit schaf je zelf aan.)Kosten:€ 582,- per jaar*. (exclusief leer- en hulpmiddelen zoals boeken en koks-kleding. Dit schaf je zelf aan.)
Toelatingseis:diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg, overgangsbewijs naar 4 havo of diploma EntreeopleidingToelatingseis:diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg, overgangsbewijs naar 4 havo of mbo-diploma niveau 2


*Voor een reguliere mbo-opleiding betaal je lesgeld aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent. Prijswijzigingen onder voorbehoud.


Subsidieregeling praktijkleren
Als je een mbo-opleiding volgt in de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL), kan je werkgever in aanmerking komen voor de subsidieregeling praktijkleren. Dit is een tegemoetkoming voor werkgevers in de kosten die er gemaakt worden voor de begeleiding van een student.

Informatie
Heb je nog aanvullende vragen? Neem dan contact op met ROC Friese Poort via telefoonnummer (058) 233 99 66 of mail naar Peter Wattel (pwattel@rocfriesepoort.nl)

Aanmelden
Basiskok SVH
Zelfstandig werkend kok SVH

Kok mbo niv. 2 BBL
Zelfstandig werkend kok mbo niv. 3 BBL

 

Een succesvolle carrière in de horeca start met een goede opleiding.