Terug

Tekort aan zorgpersoneel biedt kansen voor werkzoekenden

woensdag 20 maart 2019

De zorg blijft ook de komende jaren nog kampen met een tekort aan personeel, volgens het UWV in het persbericht d.d. 11-3-2018.
 

De zorg blijft ook de komende jaren nog kampen met een tekort aan personeel, volgens het UWV in het persbericht d.d. 11-3-2018. In 2018 zijn er ruim 130 duizend vacatures in de zorg ontstaan. Dit jaar gaat UWV uit van een stijging naar meer dan 140 duizend vacatures. Vanwege de tekorten en de oplopende werkdruk ontstaat er ook een vraag naar medewerkers in ondersteunde functies. Dit blijkt uit de Factsheet Zorg. Ook voor mensen zonder zorgdiploma zijn er goede kansen op werk. Patricia van Blitterswijk, landelijk adviseur werkgeversdiensten UWV: ‘In alle regio’s van Nederland zijn er mogelijkheden om te kijken of de zorg een volgende carrièrestap kan zijn voor werkzoekenden. Via banenmarkten en speeddates kun je snel ontdekken of de zorg je aanspreekt. Met een verkort scholingstraject zijn werkzoekenden al snel inzetbaar voor werkgevers.’

Lees het volledige persbericht op uwv.nl

Wil jij ook aan de slag in de zorg?

Wil je bijvoorbeeld mensen begeleiden die het niet lukt om zelfstandig te leven? Dan is de mbo-opleiding Maatschappelijke zorg echt iets voor jou. Schrijf je nu in en start 27 maart al op Urk of start in september in Drachten, Leeuwarden, Sneek of Urk.

Bekijk ook onze andere opleidingen en cursussen Zorg en Welzijn voor volwassenen.