Terug

Talant biedt 25 opleidingsplaatsen voor zij-instromers gehandicaptenzorg

vrijdag 13 december 2019

Talant werft zij-instromers die in de gehandicaptenzorg willen werken. In samenwerking met ROC Friese Poort biedt Talant per 1 maart 2020 25 opleidingsplaatsen Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg mbo 4.

Je krijgt als zij-instromer een leer-werkovereenkomst en gaat direct de praktijk in. Vanaf dag één werk je met cliënten en word je begeleid door ervaren collega's. Hoe verder je in het zij-instroomtraject bent, hoe zelfstandiger je meedraait in het team. In combinatie met je opleiding en werkplek leer je om vanuit ondersteuningsplannen de begeleiding, verzorging, verpleging en ondersteuning te bieden aan de cliënten. Hoe je dat precies moet doen? Door de theorie met de praktijk te combineren!

Je krijgt bij Talant alle ruimte om op de locaties veel te leren en om jezelf te ontwikkelen als professional. Talant investeert graag in medewerkers en verwachten van een nieuwe collega zelfstandigheid tijdens de opleiding en flexibiliteit aangezien je ook wordt ingezet op avonden en in de weekenden. Competenties als zelf reflecterend vermogen, sensitiviteit, daadkracht en weten om te gaan met complexe situaties, zijn de kwaliteiten waar jij over beschikt. Omdat de opleiding op niveau 4 is, starten wij met zij-instromers die beschikken over aantoonbare mbo 3 werk- en denkniveau. Een geldige Verklaring omtrent Gedrag is een voorwaarde voor benoeming, daarnaast maakt een profielonderzoek deel uit van de selectieprocedure.

Binnen Talant wordt zorg en ondersteuning geboden aan mensen met een grote mate van kwetsbaarheid en een verstandelijke beperking. Zij kunnen dag en nacht een beroep doen op Talant om hen te helpen hun leven te leiden, op hun plek in de samenleving. 
Tijdens het zij-instroomprogramma word je gekoppeld aan verschillende locaties van Talant, zodat je een goed beeld krijgt van alle mogelijkheden en doelgroepen binnen de gehandicaptenzorg. Hoe verder je komt in je opleiding hoe gerichter de locatie of de doelgroep wordt, met als doel dat we toewerken naar de intensieve begeleidingsgroepen van Talant, waar onder andere gewerkt wordt met de Triple-C methodiek.

Op 13 december in Drachten en 16 december in Stiens organiseerden we een informatiebijeenkomst. In totaal hebben we 140 belangstellenden ontvangen (60 in Drachten en 80 in Stiens). Er werd informatie verstrekt over Talant en haar doelgroepen. Er waren hoofden aanwezig om een meeloopdag te plannen en ze gingen in gesprek met zij-instromers die vorig jaar zijn gestart. Na de algemene voorlichting konden de belangstellenden in gesprek met HR van talant, mensen van de werkvloer en met ROC Friese Poort. Het waren geslaagde bijeenkomsten. Belangstellenden kunnen tot 3 januari solliciteren. Er worden 25 deelnemers geselecteerd voor het opleidingstraject.