Terug

Sven en Rimmer winnen LC Awards 2021!

woensdag 09 juni 2021

Dinsdag 8 juni vond de finale van de LC Awards, gehouden in de stadsschouwburg De Harmonie, plaats. Sven en Rimmer (studenten van ROC Friese Poort) gingen er met de titel "Het beste project in het mbo" vandoor.

Dinsdag 8 juni vond de finale van de LC Awards, gehouden in de stadsschouwburg De Harmonie, plaats. Sven en Rimmer (studenten van ROC Friese Poort) gingen er met de titel "het beste project in het mbo" vandoor. 

Sven Sijbesma en Rimmer Schipper van ROC Friese Poort wilden weten hoe je met een rolstoel aan boord van een boot komt, om een rondje te varen op de Fluezen of de Hegemar. Ze lasten de oplossing aan elkaar in de vorm van een lift. Ze hebben de jury volledig overtuigd van hun plannen. Daarmee wonnen ze van alle andere ingezonden mbo-projecten. 

Naast de prijs voor "Het beste project in het mbo", waren er nog drie andere prijzen te verdelen.
De titel "het beste project van bachelorstudenten in het hbo en wo" ging naar Sanne Koopmans en Renske Atsma van Hogeschool Van Hall Larenstein. De titel "het beste project van masterstudenten in het hbo en wo" ging naar Jan Douwe de Jong van Maritiem Instituut Willem Barentsz. De publieksprijs werd gewonnen door vier studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein, die een afgedankte woonboot ombouwen naar een ecologisch droomschip.