"Snappen wanneer je beter ff je mond houdt, is ook een vak"

Gizem Aydemir doet de opleiding Verpleegkundige op ROC Friese Poort en leert niet alleen een vak.

Snappen wanneer je beter ff je mond houdt

“Een hele leerzame uitspraak voor mij! Ik neem namelijk niet altijd een blad voor de mond. Maar in mijn werk moet ik dan wel eens doen. Op dit moment loop ik stage bij de Thuiszorg. Als ik bij een cliënt ben, ben ik te gast in andermans huis. Ik kan wel vinden dat de cliënt iets moet doen of juist niet, maar dat kan ik alleen maar als advies meegeven. Ik kan niemand dwingen. Dan houd ik soms wel eens mijn mond. En daar heb ik ook geen moeite mee. Dat hoort nou eenmaal bij mijn toekomstige vak als verpleegkundige.

Gizem

So be it

"Wanneer ik voor mezelf moet opkomen, heb ik er geen enkele moeite mee mijn mening te geven. Helaas heb ik wel eens te maken met discriminatie. Ook tijdens mijn stage. Cliënten die niet door mij gewassen willen worden bijvoorbeeld. Zelfs een stagebegeleider had iets tegen mij omdat ik Islamitisch ben. Ik probeer dan een gesprek aan te gaan zonder vol in emotie te schieten. Het lukt niet altijd om iemand op andere gedachten te brengen. Sommige mensen hebben nou eenmaal een vastgeroeste mindset waar je niet doorheen komt. So be it. Ik geef mijn mening en ga door."

Ik zoek wel wat avontuur

"Iedere dag ga ik met veel plezier naar school. De lessen, de docenten, mijn medestudenten, de stages, echt alles is leuk! Ik loop nu stage bij de Thuiszorg, ook super leuk, en ik wil nog veel meer verschillende ervaringen opdoen. Maar ik geloof dat mijn hart al een klein beetje op de Spoedeisende Hulp ligt. Ik riep al aan het begin van de opleiding dat ik…nou ja, laat ik zeggen wel wat avontuur zoek in het helpen van mensen."