Scholieren

Techniek

Klaar voor actie? In de studierichting Techniek van ROC Friese Poort ben je altijd in beweging. Hier laat je je hersens kraken en stroop je je mouwen op. Doe je wat je leert en leer je door te doen. We bereiden je voor op de techniekwereld van morgen. Je maakt kennis met de nieuwste technieken, de slimste tools en de meest innovatieve bedrijven. Elke dag zet je een stap op je eigen leerroute. Je blijft in beweging en brengt iets in beweging. Maak bij ROC Friese Poort het verschil met techniek! 

Maritieme Techniek
Ook achter de bouw van schepen en jachten zit veel (hightech) techniek. Van het nadenken over de constructies, het bouwen van een schip tot het onderhouden van scheepsmotoren, er moet veel gebeuren voordat een schip te water kan. In de vestiging Emmeloord bieden we het keuzedeel scheepsreparatie en -modificatie aan. Je start dan eerst met de BBL-opleiding (eerste) monteur mechatronica of (allround) constructiewerker. Je leert de basis van techniek en constructiewerken. Daarna specialiseer jij je in scheepsreparatie en -modificatie. 

Opleidingen

De wereld van Techniek

Binnen de Techniek zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt machines of elektrische installaties gaan bouwen, maar ook tekenen of ontwerpen. Misschien wil je monteur worden en reparaties en onderhoud doen bij mensen thuis. Of ben je van het precieze werk en ga je frezen en draaien? Check de video en neem een kijkje in de wereld van Techniek.

Studenten Techniek aan het woord

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen

Een mbo-opleiding kiezen, is best lastig. Daarom ondersteunen we jou op alle mogelijke manieren bij het maken van een keuze voor een vervolgopleiding.

>> Help mij kiezen

Aanmelden voor een mbo-opleiding:

 • Voor het aanmelden heb je je DigiD nodig.
 • Meld je aan voor 1 april, dan is er voldoende tijd om kennis te maken met elkaar voordat we je laten instromen.  
 • Ga naar de opleiding van jouw keuze of naar de aanmeldpagina. Vul de gevraagde gegevens in of controleer de gegevens die zijn ingevuld.
 • Nadat je dit hebt gecontroleerd, ga je naar de volgende stap: verder naar Centraal Aanmelden. Je komt nu in de online omgeving van Centraal aanmelden terecht. Hier log je in met je DigiD. En dat is handig, hierdoor worden veel gegevens al voor je ingevuld.
 • Nadat je je aanmelding hebt ingediend, kom je weer op de website van ROC Friese Poort terecht. Wij communiceren vanaf nu via het door jou opgegeven e-mailadres, dus houd je e-mail goed in de gaten. Ook de uitnodiging voor het kennismakingsgesprek ontvang je via e-mail. Het is dus belangrijk dat je een e-mailadres invult, waarop we jou kunnen bereiken.

Wanneer je kiest voor een BBL-opleiding ben je zelf verantwoordelijk voor een werkplek in een sector passend bij je opleiding. Heb je al een werkgever gevonden, hou dan ook die gegevens bij de hand. Heb je nog geen werkgever gevonden, dan bespreken we dit tijdens je kennismakingsgesprek.

Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen. Dat noemen we numerus fixus. Zijn er meer aanmeldingen, dan opleidingsplaatsen? Dan vindt er een loting plaats. Je meldt je het beste zo vroeg mogelijk aan.

Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen. Daarom organiseren we speciaal voor jou Beleefdagen. Tijdens Beleefdagen loop je een dagje mee met een opleiding of doe je een activiteit die bij de opleiding past. Je kunt dan ook vragen stellen aan studenten die de opleiding al doen. 

Aanmelden voor de Beleefdagen

Als je vanuit 4 havo overstapt, kun je in het mbo kiezen voor een opleiding op niveau 4. We hebben afspraken met het hbo, zodat je vanuit het mbo versneld door kunt stromen. Wanneer je nog niet zeker weet welke mbo-opleiding je wilt volgen, dan kun je deelnemen aan een speciaal oriëntatie programma van ROC Friese Poort.

Contactmomenten

Techniek

Meeloopdag
06 april 2023 om 08:30
Leeuwarden, Anne Wadmanwei
VMBO 3, VMBO 4, HAVO, MBO, HBO en Ouder dan 21
  Meld je aan

  Techniek

  Beleefdag
  12 april 2023 om 09:00
  Drachten, Splitting
  VMBO 4, HAVO en MBO
   Meld je aan

   Techniek

   Beleefdag
   Drachten, Splitting
   VMBO 2, VMBO 3, VMBO 4 en HAVO
   • Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving
   • Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie
   • Eerste monteur service en onderhoud werktuigbouw
   • Eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties
   • Eerste monteur woning
   • Monteur elektrotechnische installaties
   • Monteur werktuigkundige installaties
   • Technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving
   • Technicus service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie
   Meld je aan