Scholieren

Horeca en Hospitality Management

In de horeca bruist het altijd. Elke dag is anders en elke gast is speciaal. Zie jij dit als een uitdaging? Dan past de horeca bij jou. Je zet graag een stapje extra om het elke gast naar de zin te maken. Ook als het druk is, blijf jij vrolijk en gezellig. Je overziet precies wat er moet gebeuren. Je kunt in de keuken werken of tussen de gasten, als medewerker, leidinggevende of ondernemer. Altijd zorg je samen met een team collega’s voor een fijne sfeer en topkwaliteit. Lijkt je dit superleuk? Dan vind jij vast jouw opleiding bij Horeca en Hospitality Management.

Juist nú is een opleiding in de horeca een goede keuze:

 • De horeca zit te springen om personeel, dus je hebt veel keuze uit stageplaatsen en werkplekken.
 • De horeca doet meer om medewerkers aan zich te binden, bijvoorbeeld met betere werktijden en betaling.
 • Met een opleiding in de horeca kun je ook goed terecht in andere banen. Als gastvrije, servicegerichte en flexibele medewerker zijn ook andere werkgevers blij met jou.

Beleef de wereld van Horeca en Hospitality Management

Leg jij een ander graag in de watten? Is gastvrijheid echt iets voor jou? Grote kans dat jouw toekomst in de Horeca en Hospitality Management ligt! Check de video en maak kennis met de wereld van Horeca en Hospitality Management.

Studenten Horeca & Hospitality aan het woord

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen

Een mbo-opleiding kiezen, is best lastig. Daarom ondersteunen we jou op alle mogelijke manieren bij het maken van een keuze voor een vervolgopleiding.

>> Help mij kiezen

Aanmelden voor een mbo-opleiding:

 • Voor het aanmelden heb je je DigiD nodig.
 • Meld je aan voor 1 april, dan is er voldoende tijd om kennis te maken met elkaar voordat we je laten instromen.  
 • Ga naar de opleiding van jouw keuze of naar de aanmeldpagina. Vul de gevraagde gegevens in of controleer de gegevens die zijn ingevuld.
 • Nadat je dit hebt gecontroleerd, ga je naar de volgende stap: verder naar Centraal Aanmelden. Je komt nu in de online omgeving van Centraal aanmelden terecht. Hier log je in met je DigiD. En dat is handig, hierdoor worden veel gegevens al voor je ingevuld.
 • Nadat je je aanmelding hebt ingediend, kom je weer op de website van ROC Friese Poort terecht. Wij communiceren vanaf nu via het door jou opgegeven e-mailadres, dus houd je e-mail goed in de gaten. Ook de uitnodiging voor het kennismakingsgesprek ontvang je via e-mail. Het is dus belangrijk dat je een e-mailadres invult, waarop we jou kunnen bereiken.

Wanneer je kiest voor een BBL-opleiding ben je zelf verantwoordelijk voor een werkplek in een sector passend bij je opleiding. Heb je al een werkgever gevonden, hou dan ook die gegevens bij de hand. Heb je nog geen werkgever gevonden, dan bespreken we dit tijdens je kennismakingsgesprek.

Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen. Dat noemen we numerus fixus. Zijn er meer aanmeldingen, dan opleidingsplaatsen? Dan vindt er een loting plaats. Je meldt je het beste zo vroeg mogelijk aan.

Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen. Daarom organiseren we speciaal voor jou Beleefdagen. Tijdens Beleefdagen loop je een dagje mee met een opleiding of doe je een activiteit die bij de opleiding past. Je kunt dan ook vragen stellen aan studenten die de opleiding al doen. 

Aanmelden voor de Beleefdagen

Als je vanuit 4 havo overstapt, kun je in het mbo kiezen voor een opleiding op niveau 4. We hebben afspraken met het hbo, zodat je vanuit het mbo versneld door kunt stromen. Wanneer je nog niet zeker weet welke mbo-opleiding je wilt volgen, dan kun je deelnemen aan een speciaal oriëntatie programma van ROC Friese Poort.

Contactmomenten

Horeca en Hospitality Management

Beleefdag
Drachten, Splitting
VMBO 2, VMBO 3, VMBO 4, HAVO, MBO en HBO
 • Meewerkend horeca ondernemer
Meld je aan

Horeca en Hospitality Management

Beleefdag
Drachten, Splitting
VMBO 2, VMBO 3, VMBO 4, HAVO, MBO en HBO
 • Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw
Meld je aan

Horeca en Hospitality Management

Meeloopdag
Sneek, Harste
VMBO 4
 • Gastheer/-vrouw
Meld je aan