Horeca en Hospitality Management

MBO voor jongeren

Horeca en Hospitality Management

In de horeca bruist het altijd. Elke dag is anders en elke gast is speciaal. Zie jij dit als een uitdaging? Dan past de horeca bij jou. Je zet graag een stapje extra om het elke gast naar de zin te maken. Ook als het druk is, blijf jij vrolijk en gezellig. Je overziet precies wat er moet gebeuren. Je kunt in de keuken werken of tussen de gasten, als medewerker, leidinggevende of ondernemer. Altijd zorg je samen met een team collega’s voor een fijne sfeer en topkwaliteit. Lijkt je dit superleuk? Dan vind jij vast jouw opleiding bij Horeca en Hospitality Management.

Juist nú is een opleiding in de horeca een goede keuze:

 • De horeca zit te springen om personeel, dus je hebt veel keuze uit stageplaatsen en werkplekken.
 • De horeca doet meer om medewerkers aan zich te binden, bijvoorbeeld met betere werktijden en betaling.
 • Met een opleiding in de horeca kun je ook goed terecht in andere banen. Als gastvrije, servicegerichte en flexibele medewerker zijn ook andere werkgevers blij met jou.

Stap in de wereld van Horeca en Hospitality Management

Check de video >>

Studenten Horeca & Hospitality aan het woord

Een eigen hotel beginnen

Marit van Noordenburg wil haar eigen hotel!   ‘Van mijn fantasie naar de werkelijkheid’ Toen ik klein was keek i...
Marit van Noordenburg

Een eigen bistrootje aan het water

“Mijn leven kan nog alle kanten opgaan”, zegt student International Hospitality Studies, Nicole Kronemeijer. “Ik wil nog gra...

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 • Een mbo-opleiding kiezen, is best lastig. Daarom ondersteunen we jou op alle mogelijke manieren bij het maken van een keuze voor een vervolgopleiding.

  >> Help mij kiezen

 • Aanmelden voor een mbo-opleiding:

  • Voor het aanmelden heb je je DigiD nodig.
  • Meld je aan voor 1 april, dan is er voldoende tijd om kennis te maken met elkaar voordat we je laten instromen.  
  • Ga naar de opleiding van jouw keuze of naar de aanmeldpagina. Vul de gevraagde gegevens in of controleer de gegevens die zijn ingevuld.
  • Nadat je dit hebt gecontroleerd, ga je naar de volgende stap: verder naar Centraal Aanmelden. Je komt nu in de online omgeving van Centraal aanmelden terecht. Hier log je in met je DigiD. En dat is handig, hierdoor worden veel gegevens al voor je ingevuld.
  • Nadat je je aanmelding hebt ingediend, kom je weer op de website van ROC Friese Poort terecht. Wij communiceren vanaf nu via het door jou opgegeven e-mailadres, dus houd je e-mail goed in de gaten. Ook de uitnodiging voor het kennismakingsgesprek ontvang je via e-mail. Het is dus belangrijk dat je een e-mailadres invult, waarop we jou kunnen bereiken.

  Wanneer je kiest voor een BBL-opleiding ben je zelf verantwoordelijk voor een werkplek in een sector passend bij je opleiding. Heb je al een werkgever gevonden, hou dan ook die gegevens bij de hand. Heb je nog geen werkgever gevonden, dan bespreken we dit tijdens je kennismakingsgesprek.

  Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen. Dat noemen we numerus fixus. Zijn er meer aanmeldingen, dan opleidingsplaatsen? Dan vindt er een loting plaats. Je meldt je het beste zo vroeg mogelijk aan.

 • Als je vanuit 4 havo overstapt, kun je in het mbo kiezen voor een opleiding op niveau 4. We hebben afspraken met het hbo, zodat je vanuit het mbo versneld door kunt stromen. Wanneer je nog niet zeker weet welke mbo-opleiding je wilt volgen, dan kun je deelnemen aan een speciaal oriëntatie programma van ROC Friese Poort.

 • 1 t/m 4 november 2021  
  Online voorlichtingen over studierichtingen. Deze kun je volgen ter voorbereiding op de open dag van 18 november 2021 

  Donderdag 18 november 2021 
  16.00 – 20.00 uur 
  Open dag (alle locaties van ROC Friese Poort) 

  Vrijdag 28 januari 2022 
  15.00 – 21.00 uur 
  Open dag (alle locaties van ROC Friese Poort ) 

  Zaterdag 29 januari 2022 
  9.30 – 13.00 uur 
  Open dag (alleen URK) 


  Dinsdag 15 maart 2022 
  16.00 – 20.00 uur 
  Studiekeuzedag 

  Dinsdag 21 juni 2022 
  19.00 – 21.00 uur 
  Informatieavond