Economie en ondernemen

Economie en Ondernemen

MBO voor jongeren

Economie en Ondernemen

Binnen Economie en Ondernemen zijn veel verschillende banen voor jou. Je kunt gaan werken op kantoor, maar ook in de detailhandel of logistiek. In de commerciële sector kun je gaan werken als office of management assistent, maar ook op de juridische of financiële afdeling. En er zijn mensen nodig voor de communicatie, marketing en de commerciële afdeling. Je kunt bij veel verschillende bedrijven aan de slag, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en accountantskantoren. Je werkt bijna altijd in een team van collega’s op een afdeling, waar je veel verschillende taken verricht. Jij zorgt ervoor dat het werk goed gebeurt, zodat de klant tevreden is. 

In de detailhandel ga je ervoor een fantastische omzet te draaien en wil je dat je klanten tevreden de deur uitgaan. Voor mensen in de detailhandel is er elke keer weer een nieuwe uitdaging. Ook achter de schermen zijn er mensen nodig. Zij zorgen er in het magazijn voor dat alle producten op de juiste plaats en tijd zijn. Lijkt jou dat een uitdaging? Kies dan voor een logistieke opleiding.   

Onze studenten vertellen je meer over onze opleidingen Logistiek. Bekijk hier het filmpje.

Dit ben jij

 • Je bent klantgericht en commercieel
 • Je bent nauwkeurig
 • Je kunt makkelijk contact leggen en onderhouden
 • Je kunt goed in een team werken, maar ook zelfstandig opdrachten uitvoeren

Veelgestelde vragen

 • Om jou een goed beeld te geven van de mogelijkheden bij ROC Friese Poort en je te helpen de juiste mbo-opleiding te kiezen, organiseren wij Open Dagen op:

 • We helpen je graag met het maken van de juiste studiekeuze. Om dit te doen, registreren we voor aanvang van de Open Dag een aantal gegevens van je via een  incheckformulier. Dan kunnen we je na de Open Dag op de hoogte houden van bijvoorbeeld andere informatiemomenten of beleefdagen. 

 • Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen. Daarom organiseren we speciaal voor jou Beleefdagen. Je kunt deelnemen aan een sectororiëntatie-dag of doedag in het tweede en derde jaar van het vmbo. In het vierde jaar van het vmbo of havo kun je een dag met de opleiding van jouw keuze meelopen. Aanmelden voor een Beleefdag kan vanaf de herfstvakantie tot 1 april. 

  Je kunt ook altijd een adviesgesprek aanvragen bij één van onze decanen.
   

 • Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen. Daarom organiseren we speciaal voor jou Beleefdagen. Je kunt deelnemen aan een sectororiëntatie-dag of doe-dag in het tweede en derde jaar van het vmbo. In het vierde jaar van het vmbo of havo kun je een dag met de opleiding van jouw keuze meelopen. Aanmelden voor een Beleefdag kan tot 1 april.


  Aanmelden Beleefdagen

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
0900 8 996 996