Economie en Ondernemen

MBO voor jongeren

Economie en Ondernemen

Binnen Economie en Ondernemen zijn veel verschillende banen voor jou. Je kunt gaan werken op kantoor, maar ook in de detailhandel of logistiek. In de commerciële sector kun je gaan werken als office of management assistent, maar ook op de juridische of financiële afdeling. En er zijn mensen nodig voor de communicatie, marketing en de commerciële afdeling. Je kunt bij veel verschillende bedrijven aan de slag, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en accountantskantoren. Je werkt bijna altijd in een team van collega’s op een afdeling, waar je veel verschillende taken verricht. Jij zorgt ervoor dat het werk goed gebeurt, zodat de klant tevreden is. 

In de detailhandel ga je ervoor een fantastische omzet te draaien en wil je dat je klanten tevreden de deur uitgaan. Voor mensen in de detailhandel is er elke keer weer een nieuwe uitdaging. Ook achter de schermen zijn er mensen nodig. Zij zorgen er in het magazijn voor dat alle producten op de juiste plaats en tijd zijn. Lijkt jou dat een uitdaging? Kies dan voor een logistieke opleiding.   

Dit ben jij

  • Je bent klantgericht en commercieel
  • Je bent nauwkeurig
  • Je kunt makkelijk contact leggen en onderhouden
  • Je kunt goed in een team werken, maar ook zelfstandig opdrachten uitvoeren

Veelgestelde vragen

  • Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen. In verband met de coronacrisis zullen we dat op afstand doen.Laat je gegevens bij ons achter via dit formulier. Zodra wij je gegevens binnen hebben, neemt een van onze decanen contact met je op en helpt je verder met je vraag. 

  • Wanneer je een opleiding hebt gekozen, kun je je digitaal aanmelden via onze website. In verband met de coronacrisis is de aanmelddatum voor het mbo verlengd tot en met 1 mei. Meld je aan voor 1 mei, dan is er voldoende tijd voor een goede intake- en plaatsingsprocedure. Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen. ROC Friese Poort moet bij deze opleidingen loten (numerus fixus). Wil je een opleiding doen waarvoor wordt geloot, dan meld je je het beste zo vroeg mogelijk aan.

  • Als je vanuit 4 havo overstapt, kun je in het mbo kiezen voor een opleiding op niveau 4. We hebben afspraken met het hbo, zodat je vanuit het mbo versneld door kunt stromen. Wanneer je nog niet zeker weet welke mbo-opleiding je wilt volgen, dan kun je deelnemen aan een speciaal oriëntatie programma van ROC Friese Poort.

  • Om jou een goed beeld te geven van de mogelijkheden bij ROC Friese Poort en je te helpen de juiste mbo-opleiding te kiezen, organiseren wij Open Dagen op:

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.