Economie en Ondernemen

MBO voor jongeren

Economie en Ondernemen

Binnen Economie en Ondernemen zijn er veel verschillende banen voor jou. Je kunt gaan werken op kantoor, in een back-office functie als junior business controller, office of management assistent, maar ook in de detailhandel of logistiek. Daarnaast zijn er banen op de juridische of financiële afdeling of als e-commercemanager. En er zijn mensen nodig voor de communicatie, marketing en de commerciële afdeling. Je kunt bij veel verschillende bedrijven aan de slag, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en accountantskantoren, maar ook op het secretariaat op scholen en in ziekenhuizen. Je werkt bijna altijd in een team van collega’s op een afdeling, waar je veel verschillende taken verricht. Jij zorgt ervoor dat het werk goed gebeurt, zodat de klant tevreden is. 

In de detailhandel ga je ervoor om een fantastische omzet te draaien en wil je dat je klanten tevreden de deur uitgaan. Voor mensen in de detailhandel is er elke keer weer een nieuwe uitdaging. Ook achter de schermen zijn er mensen nodig. Zij zorgen er in het magazijn voor dat alle producten op de juiste plaats en tijd zijn. Lijkt jou dat een uitdaging? Kies dan voor een logistieke opleiding.   

Stap in de wereld van Economie en Ondernemen

Economie en ondernemen

Studenten Economie & Ondernemen aan het woord

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

  • Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen. In verband met de coronacrisis zullen we dat op afstand doen.Laat je gegevens bij ons achter via dit formulier. Zodra wij je gegevens binnen hebben, neemt een van onze decanen contact met je op en helpt je verder met je vraag. 

  • Wanneer je een opleiding hebt gekozen, kun je je digitaal aanmelden via onze website. Doe dat voor 1 april, dan is er voldoende tijd voor een goede intake- en plaatsingsprocedure. Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen. ROC Friese Poort moet bij deze opleidingen loten (numerus fixus). Wil je een opleiding doen waarvoor wordt geloot, dan meld je je het beste zo vroeg mogelijk aan.

  • Als je vanuit 4 havo overstapt, kun je in het mbo kiezen voor een opleiding op niveau 4. We hebben afspraken met het hbo, zodat je vanuit het mbo versneld door kunt stromen. Wanneer je nog niet zeker weet welke mbo-opleiding je wilt volgen, dan kun je deelnemen aan een speciaal oriëntatie programma van ROC Friese Poort.

  • Een open dag zoals je die misschien gewend bent, kan door de corona-crisis helaas niet doorgaan. Maar wij bieden je volop alternatieve mogelijkheden om je toch te laten kennismaken met onze school.

    Vanaf 1 februari 2021 organiseert ROC Friese Poort vier weken lang Studiekeuzeweken. De weken staan in het teken van oriëntatie, kennismaken en uiteindelijk een keuze maken voor een studie. Kijk regelmatig hier voor de actuele informatie over deze weken.