MBO Economie en Ondernemen

Economie en Ondernemen

MBO voor jongeren
Handel & Ondernemerschap

Economie en Ondernemen

Binnen Economie en Ondernemen zijn veel verschillende banen voor jou. Je kunt gaan werken op kantoor, maar ook in de detailhandel of logistiek. In de commerciële sector kun je gaan werken als office of management assistent, maar ook op de juridische of financiële afdeling. En er zijn mensen nodig voor de communicatie, marketing en de commerciële afdeling. Je kunt bij veel verschillende bedrijven aan de slag, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en accountantskantoren. Je werkt bijna altijd in een team van collega’s op een afdeling, waar je veel verschillende taken verricht. Jij zorgt ervoor dat het werk goed gebeurt, zodat de klant tevreden is. 

In de detailhandel ga je ervoor een fantastische omzet te draaien en wil je dat je klanten tevreden de deur uitgaan. Voor mensen in de detailhandel is er elke keer weer een nieuwe uitdaging. Ook achter de schermen zijn er mensen nodig. Zij zorgen er in het magazijn voor dat alle producten op de juiste plaats en tijd zijn. Lijkt jou dat een uitdaging? Kies dan voor een logistieke opleiding.   

Onze studenten vertellen je meer over onze opleidingen Logistiek. Bekijk hier het filmpje.

Dit ben jij

 • Je bent klantgericht en commercieel
 • Je bent nauwkeurig
 • Je kunt makkelijk contact leggen en onderhouden
 • Je kunt goed in een team werken, maar ook zelfstandig opdrachten uitvoeren
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 • Wanneer je een opleiding hebt gekozen, kun je je digitaal aanmelden via onze website. Meld je aan voor 1 april, dan is er voldoende tijd voor een goede
  intake- en plaatsingsprocedure. Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen. ROC Friese Poort moet bij deze opleidingen loten (numerus
  fixus). Wil je een opleiding doen waarvoor wordt geloot, dan meld je je het beste zo vroeg mogelijk aan.

 • Je ontvangt een bevestiging via het aangegeven e-mailadres. Jouw aanmelding wordt zo spoedig mogelijk in behandeling genomen. Daarna ontvang je een uitnodiging voor het intakegesprek. Om het intakegesprek goed te kunnen voorbereiden, sturen we ook een vragenlijst mee. De vragenlijst vul je zelf in. Ook ontvang je een formulier dat jouw decaan of mentor moet invullen, zodat ROC Friese Poort een zo compleet mogelijk beeld krijgt van jouw vooropleiding. Neem de ingevulde vragenlijst en het formulier mee naar het intakegesprek.

 • Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen. Daarom organiseren we speciaal voor jou Beleefdagen. Je kunt deelnemen aan een sectororiëntatie-dag of doe-dag in het tweede en derde jaar van het vmbo. In het vierde jaar van het vmbo of havo kun je een dag met de opleiding van jouw keuze meelopen. Aanmelden voor een Beleefdag kan tot 1 april.


  Aanmelden Beleefdagen

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon
0900 8 996 996