Bouw en Infra

MBO voor jongeren

Bouw en Infra

Bij Bouw en Infra hebben we twee soorten opleidingen. Voor vakmensen én voor mensen die alles rondom het bouwproces ontwerpen en begeleiden.

Vind je het leuk om iets te maken of op te knappen? Kies dan voor een opleiding tot vakman/vrouw. Bij Bouw word je bijvoorbeeld metselaar, timmerman of meubelmaker/interieurbouwer. Bij Infra word je stratenmaker, rioleerder of waterbouwer.

Ben je meer een ontwerper en planner? Kies dan voor een opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw of Infra. Dan maak je ontwerptekeningen, kostenberekeningen en planningen. Ook begeleid je het project en stuur je mensen aan tijdens de uitvoering. Het bouwproces omvat bij Bouw het maken en onderhouden van gebouwen en interieur. Bij Infra gaat het om de aanleg van wegen, aquaducten, bruggen of dijken (ook wel weg- en waterbouw).

Dit ben jij

  • Je bent handig en hebt technisch inzicht
  • Je kunt zelfstandig werken, maar ook met collega’s
  • Je werkt veilig en netjes

Veelgestelde vragen

  • Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen. In verband met de coronacrisis zullen we dat op afstand doen.Laat je gegevens bij ons achter via dit formulier. Zodra wij je gegevens binnen hebben, neemt een van onze decanen contact met je op en helpt je verder met je vraag. 

  • Wanneer je een opleiding hebt gekozen, kun je je digitaal aanmelden via onze website. In verband met de coronacrisis is de aanmelddatum voor het mbo verlengd tot en met 1 mei. Meld je aan voor 1 mei, dan is er voldoende tijd voor een goede intake- en plaatsingsprocedure. Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen. ROC Friese Poort moet bij deze opleidingen loten (numerus fixus). Wil je een opleiding doen waarvoor wordt geloot, dan meld je je het beste zo vroeg mogelijk aan.

  • Als je vanuit 4 havo overstapt, kun je in het mbo kiezen voor een opleiding op niveau 4. We hebben afspraken met het hbo, zodat je vanuit het mbo versneld door kunt stromen. Wanneer je nog niet zeker weet welke mbo-opleiding je wilt volgen, dan kun je deelnemen aan een speciaal oriëntatie programma van ROC Friese Poort.

  • Om jou een goed beeld te geven van de mogelijkheden bij ROC Friese Poort en je te helpen de juiste mbo-opleiding te kiezen, organiseren wij Open Dagen op:

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.